HTC One M9 Bombalı Gibi Geldi

İşte Barselona'da bugün başlayan Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan HTC One M9'un teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi...

02 Mart 2015 Pazartesi 06:10
HTC One M9 Bombalı Gibi Geldi






HTC One M8’de olduğu gibi 5 inç’lik dev bir ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü bu sayede 1920x1080 piksele ulaşıyor.

Full HD ekranının yanı sıra 441 piksel yoğunluğuna sahip olan ürün çizilmelere ve kırılmalara karşı en yeni ekran teknolojisi olan Corning Gorilla  Glass 4 ekran kaplamasını kullanıyor.

Gelelim cihazın işlemcisine… 8 çekirdek Snapdragon 810 işlemciden güç alan ve bu sayede bir önceki modele göre bir hayli performansı artan HTC One M9’un 3 GB RAM’i bulunuyor. 

32 GB dahili depolama alanına sahip olan cihazda bu alanı yeterli bulmayanlar microSD kart desteği sayesinde toplam hafızayı 128 GB’a kadar artırabiliyor. Böylece çok daha az maliyetle telefonda yüksek kapasite kullanımı mümkün hale geliyor.

İlk olarak HTC’nin One M7 modeliyle karşımıza çıkan Ultrapixel kamera teknolojisini kullanmayı sürdüren şirket, bu teknolojiyi yeni telefonunda ön kamerada kullanmayı tercih etmiş. Böylece özellikle telefonuyla bolca selfie çeken kullanıcılar çok daha yüksek çözünürlükte ve ışığın yetersiz olduğu ortamlarda dahi net fotoğraflar elde edebiliyor.

HTC One M9’un arka yüzünde ise 20 megapiksel dahili kamera yer alıyor. Bu anlamda pek çok kullanıcıyı tatmin edeceği düşünülen cihaz 4K video desteği de sunuyor. Bunun dışında çıkıntılı kamera lensinin çizilmelere karşı dayanıklı olması için de safir cam ile dayanıklılık kazandırılmış.

Tasarım olarak bakıldığında ise cihazın yeni bir şey sunmadığı söylenebilir; zira HTC One M9’un görünümüyle bir önceki modelin görünümü arasında bir fark yok. Bu nedenle iki modeli ön yüzüne bakarak birbirinden ayırabilmek pek mümkün değil.

Yıllardır Android işletim sistemiyle pek çok telefonunu kullanıcısıyla buluşturan HTC, One M9’u Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle getiriyor. Bu arada cihazda HTC Sense 7.0 arayüzüne geçildiğini de söyleyelim.


2840 mAh tipi batarya kullanan ve Quick Charge 2.0 teknolojisinden beslenen HTC One M9’u yarım saat şarj ederek batarya şarjını yüzde 60’lara çıkarabilmek mümkün. Yani cihaz bu teknolojiyle çok kısa sürede şarj olabiliyor.

Dört farklı renk seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak olan cihaz yenilenen Dot View telefon kılıflarıyla geliyor. Peki bu cihazın fiyatı ne olacak ve ne zaman satışta olacak?

650 dolar seviyelerinde bir fiyat etiketine sahip olması beklenen HTC One M9’un Türkiye’ye girdiğinde fiyat aralığının 2000 ila 2500 TL arasında olacağı söylenebilir. Mart ayının ortalarında piyasaya sürülecek olan telefon için net bir tarih ise paylaşılmadı.
Son Güncelleme: 02.03.2015 06:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.