iOS 8 uygulaması ile tüm şifrelere teke iniyor

Apple bir süredir beklenen iOS 8 güncelemesiyle yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. 1Password uygulaması ile mobil internet kullanıcıları tüm şiflereni tek parmak izine bırakıyor. Online alışverişte devrim olarak görülen sistem kredi kartı bilgilerini de bu parmak izi üzerinden Amerikan şirketlerinin hizmetine sunuyor.

28 Eylül 2014 Pazar 20:15
iOS 8 uygulaması ile tüm şifrelere teke iniyor






iOS 8 uygulaması ile tüm şifrelere teke iniyor

Apple'in uzun zamandır tüm Google ürünlerini tek şifre ile çalışılabilir hale getirme projesi iOS 8 ile başarıya ulaşmış gibi görünüyor. iOS 8 ile Google kullanıcıları başta Gmail olmak üzere kullandığı tüm hizmetleri artık tek şifre ile ulaşması mümkün. Tüm şifreleri Sağ elin parmak izine bırakan iOS 8'in bu uygulaması şimdiden tartışmalara neden oluyor. iCloud, Gmail, +plus, analytic, adsense, adwords dahil tüm aplikasyonlar iOS 8 ile birlikte cep telefonlarında artık tek hesapta çalışabilir hale getiriliyor.

TÜM ŞİFRELERİ TEK PARMAK İZİNDE SAKLAMAK


IOS 8 ile tüm bilgisayar, cep telefonu ve uygulama şifrelerini tek kasada toplayan özellik kullanıcıların ilk başta canını sıkması oldukça doğal görünüyor.
Geçtiğimiz haftalara damgasını vuran iClood hesaplarının ele geçirilmesi skandalının ardından suçu kullanıcılara atan Apple iOS 8 ile şifreleri tek parmakla yönetime bırakıyor. Bu şifrelerin artık parmak iziyle yönetimi anlamına geliyor.

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi , üçüncü parti uygulamalar iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Dokunmatik ID (parmak izi) özelliğine erişim sağlarken parmak izi bilgilerini de kendi sunucularında saklaması tartışmaları tetikleyen unsur olarak görülüyor. 1Password sistemi mobil telefon üzerinde internet hakimiyeti anlamına geldiğini savunan teknoloji yazarları da var. Apple'in 1Password uygulaması ile kendi cumhuriyeti için büyük bir adım attığını belirten teknoblog yazarları 'Devletler yerel kalıyor, Google Amerikan şirketlerine devasa bir müşteri portföyü sunuyor' görüşünde.
Tek parmak izi sayesinde cep telefonu üzerinden uygulama satın alma, hatta Apple'in yakın dönem içinde Amerikan devi online satış mağazalarını da bu sepetin içine çekeceği konuşuluyor. Parmak izi ve kredi kartı bilgilerinin tek şifrede toplamayı başaran Google'in online alışverişte büyük bir çığır açması bekleniyor.


iOS 8 indirmek için tıklayın

Son Güncelleme: 28.09.2014 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.