iPhone 7 özellikleri neler, iPhone 7 fiyatı ne olacak?

Akıllı cep telefonu piyasası Eylül ayına kenetlendi. iPhone 7 modeli için sızdırılan görüntüler ve ilk bilgiler çarpıcı yenilikleri içinde barındırıyor.

24 Nisan 2015 Cuma 18:19
iPhone 7 özellikleri neler, iPhone 7 fiyatı ne olacak?






iPhone 7 özellikleri neler, iPhone 7 fiyatı ne olacak?

iPhone akıllı telefonlarda yeni bir dönemin başlangıcı için düğmeye bastı.  Son dönemde aldığı patentleri nerede kullanacağı merak konusu olan Apple çıkacak olan tüm Apple ürünlerinde ekran kilidini açmak için selfie kullanılacak.

Akıllara ise hemen iPhone 7’nin selfie ile açılıp açılmayacağı sorusu geliyor. Peki iPhone 7’nin özellikleri neler?

PARMAK İZİ SENSÖRÜ

Apple'dan bir yenilik daha. Üzerinde çalıştığı selfie özelliğini aktif hale getiren Apple, yeni çıkacak olan tüm ürünlerde ekran kilidini selfie olarak ayarlayacak.
iPhone'larda bir süredir kullanılan TouchID yani parmak izi sensörü özellikle şifreyle uğraşmak istemeyen ve parmak iziyle telefon kilidini açmayı arzulayan kullanıcıların işini bir hayli kolaylaştırıyor. Peki ya ekran kilidini parmağımız yerine yüzümüzle açıyor olsak nasıl olurdu?

Apple'ın aldığı 8,994,499 no'lu patente göre telefon önce yüzünüzü tarayacak ve daha önce çekilen bir yüz fotoğrafınızla sizi eşleştirecek. Yüzler eşleştiği anda da ekran kilidi açılacak.

Ancak iPhone'a gelecek olan bu özellik yeni bir şey değil; zira Samsung dahil bazı telefonlar bu yüz tanıma teknolojisini bir süredir kullanıyor.

Apple iPhone 7 çıkış tarihinin 2015 Eylül ayı ortalarında olması bekleniyor.


Akıllı telefonlarda olan batarya sorunu iPhone 7 ile çözülecek gibi. Wireless charging özelliğine yani kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.

4.7 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor.

iPhone 7'nin aynı zamanda 5 GB Ram kapasitesine sahip olduğu söyleniyor.

16, 64, 128 GB kapasiteli boyutlarla piyasaya sürülmesi bekleniyor.


iPhone 7'i için şu an fiyat tahmini yapmak zor, çünkü bu özelliklerin yanında başka ne gibi özelliklerin kullanılacağı belli değil. Kullanılan özellikler fiyatları arttırır.
4 inç'lik yeni model
Verilen bilgilerde dikkat çekici bir nokta ise Apple'ın Eylül için 3 yeni iPhone modeli tanıtmaya hazırlandığı yönünde. iPhone 6 ve 6 Plus lansmanından kısa bir süre sonra ortaya 4 inç ekranlı yeni iPhone iddiaları gerçek olabilir. Digitimes'ın kaynakları da Apple'ın tek elle kullanıma önem veren ve 4 inç'ten vazgeçemeyen kullanıcılar için yeni bir iPhone modeli duyuracağını doğruluyor.



Safir Kristal Cam Ekran

2014 yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri gerçek olmadı. Ve görünüşe göre, birçok iPhone kullanıcısının iPhone 6 modelinin kolay çizildiği yönünde şikayeti var. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri çoğaldı. Bu nedenle, Apple'ın iPhone 7 üzerinde safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kablosuz Şarj

Kablosuz Şarj özelliği Android cihazların bir çoğunda ve Samsung'un yaklaşan amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S6'da mevcut olacak.
Bu nedenle, Kablosuz şarj özelliği herhangi bir benzer akıllı telefonlarda bulunuyorsa bu, Apple iPhone 7'ye bir katma değer olacaktır.
Geliştirilmiş Pil Ömrü
Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha artıyor. Buna rağmen iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında kalıyor. Ve dahası, android telefonlar en yeni donanım birimleri ile daha az güç kullanan, olağanüstü performans yeteneğine sahip. Ve bu nedenle, Apple daha az güç tüketen işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.
Su geçirmez Dış Gövde
Son birkaç yıl içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.

Mükemmel Ekran Çözünürlüğü


Samsung telefonlar ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sundu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 7 modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.

Force Dokunmatik Ekran

iPhone 7, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile sert bir dokunuş ve hafif bir ayırt yeteneğine sahip olacak. Bu özel Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.
Not: iPhone 7'ye ait veriler yabancı kaynaklardan derlenmiş olup gerçek verileri kapsamamaktadır.

Apple iPhone 6S ve iPhone 7'de LCD mi LED mi Kullanacak?

Apple, iPhone 6S ve iPhone 7'de LCD mi yoksa LED mi kullanacak? Gelecek nesil iPhone ekranı şimdiden konuşulmaya başlandı…
iPhone 6'nın ardından gözler iPhone 6S ve hatta onu izleyecek olan iPhone 7'ye döndü. Yeni telefonlarda kullanılacak ekran teknolojisinin endüstri içerisinde konuşulması ise bir başka Apple ürününde kullanılan ekran türünün değişmesinden kaynaklandı.

Yakında satışa çıkacak olan Apple Watch akıllı kol saatinde OLED ekran kullanılması, Apple'ın mobil cihazlarında bu teknolojiye yöneldiğine dair bir izlenim uyandırmıştı. OLED ekranlar belirli açılardan diğer panel teknolojilerine göre daha avantajlılar.

Ancak yayınlanan bir analiz Apple'ın daha uzun bir süre telefonlarında LCD ekran kullanmaya devam edebileceğini ortaya koyuyor. Finans kuruluşu JP Morgan tarafından yapılan analizde, Apple'ın ekran panellerini üreten Japan Display şirketine yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildiriliyor.

Apple'ın bu yatırımı yapmasındaki sebep, şirketin her yıl 100 milyon adet civarında LTPS LCD türünden 5 inçlik ekranı üretebilmesini garanti altına almak. Bu sayede yakın gelecekte en azından telefonlar için ekran paneli sıkıntısı çekilmemesi garantileniyor.
Tabii ki bu kadar büyük üretim rakamı Apple'ın telefonlarında daha uzun süre LCD ekran kullanmaya devam edeceği anlamına gelecektir. Bu üretim rakamları 2016'da çıkması beklenen iPhone 6S ya da iPhone 7 modeline bile yetecek miktarda olacaktır.
Son Güncelleme: 24.04.2015 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.