iPhone virüs programlarına acımadı: Apple Store'da darbe

AppStore sessiz sedasız çok sayıda ünlü antivirüs programını platformdan kaldırdı. En çok şikayet alan ücretsiz antivirüs yazılımlarının ücretli versiyonları da AppStore'den silindi

20 Mart 2015 Cuma 10:28
iPhone virüs programlarına acımadı: Apple Store'da darbe






iPhone virüs programlarına acımadı: Apple Store'da darbe

Apple Store antivirüs programlarını AppStore'dan sessiz sedasız kaldırdı. Aralarında ünlü antivürüs programlarının da bulunduğu çok sayıda uyğulamanın IOS ve iPhone kullanıcılarının yoğun şikayetlerine neden olduğu biliniyordu.

Mobil cihazlardaki antivirüs programı savaşında Apple riskli bulduğu ücretsiz uygulamaları ve en çok şikayet alan paralı programları kaldırdı. Teknoloji siteleri dün geceden itibaren kaldırılan antivirüs tarayıcıları içerisinde kullanıcıların cihazlarına zarar veren mallware içeren uygulamalar olduğuna dikkat çekti.

HENÜZ RESMİ AÇIKLMA YOK

Apple çok sayıda antivirüs uygulamasını App Store'dan kaldırmasının ardından henüz resmi bir açıklama yapmadı. Antivirüs ve antimalware uygulamaları çekilmesine yönelik politika değişikliği uzun süredir bekleniyordu. Geçtiğimiz ay çok sayıda oyun ve uygulamayı yüksek oranda kazanç elde etmesine rağmen kaldıran AppStore aralarında McAfee, Eset gibi ünlü markaları engellemiş bulunuyor. AppStore'ni antivirüs uygulamalarına engel koyması müşterilerinin kişisel verilerini korumaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Son yıllarda Apple kullanıcılarının en çok arama yaptığı konuların başında virüs temizleme programlarının geldiğine dikkat çeken uzmanlar "Bu arama sonuçları çoğu antivirüs yazılımcılarının iştahını kabartıyordu" yorumunu yaptı.
Kullanıcıların şüpheli uygulamalar listesinde ilk göze çarpan antivirüs programları içerisinde İntego'nun ünlü programı VirusBarrier de bulunuyor. Mac kullanıcılarının gözdesi olan VirusBarrier'in AppStore'daki varlığı halen devam ediyor. Geçtiğimiz aralık ayında başlayan AppStore temizliğinden etkilenen uygulamalar arasında Antivirüs Dedektifi de bulunuyor.
Bazı uygulamaların orjinallerinin taklit edilerek AppStore'e kolayca yüklenebildiğine dikkat çeken teknoloji yazarları önümüzdeki günlerde çok sayıda programın sistemden atılabileceğini ifade ediyorlar.

JAİLBREAK ARTINCA VİRÜS SALDIRISI ARTTI İDDİASI

iOS'lara getirilen sınırlamalara son veren jailbreak uygulamasıyla birlikte iPhone'lara yönelik virüs saldrırılarının arttığı son yıllarda en çok tartışılan konuların başında geliyor. Jailbreak yapılan telefonların Apple'in ünlü koruma kalkanı dışında kaldığına dikkat çeken uzmanlar telefon rehberi uygulamaları, ücretsiz oyunlar, ve oyun platformlarının cihazlar için ciddi risk oluşturduğunu söylüyor.

Son Güncelleme: 20.03.2015 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can vatansever 2021-03-02 13:50:33

mcaffe hala var.