iPhone'lara virüs Çin'den gelmiş

Binlerce iCloud hesabı hackerlar tarafından ele geçirilen iPhone kullanıcılarına saldırı Çin'den gelmiş. Yarım milyona yakın iPhone'de virüs olduğu iddia ediliyor..

06 Kasım 2014 Perşembe 20:39
iPhone'lara virüs Çin'den gelmiş






iPhone'lara virüs Çin'den gelmiş

Ünlülerin iCloud hesaplarının hacklenmesi, çoğu yarı çıplak pornografik nitelikte görüntülerinin yayılmasının ardından Apple'in güvenlik konusundaki itibarı ağır yara aldı. Apple'ın mobil işletim sistemi için saldırganların izlediği yöntemleri masaya yatıran şirket uzmanları, çoğu virüs atağının kaynağının Çin olduğunu ortaya çıkardı.

MALWERE İLE VURMUŞLAR


Bir süre önce Apple WWDC etkinliğinde, Android'in güvensiz olmasından ve malware'lardan dem vurmuştu. iOS'un güvenlik konusunda ne kadar iyi olduğunu övmüştü. İşler tersine dönmeye başladı gibi. Palo Alto araştırmacıları tarafından yayınlanan bir rapor iOS cihazlara bulaşan malware olduğunu ortaya çıkardı. Wirelurker isimli malware yüzbinlerce cihaza bulaşmış gözüküyor.

Kötü amaçlı yazılım Çin'de OS X'in 3. parti uygulama kaynağı olan Maiyadi App Store'dan yayıldı. Rapora göre şu zamana kadar enfekte olmuş 356.104 uygulama indirilmiş. Wirelurker USB'den bağlanan iOS cihazlara bulaşıyor, bunu da mevcut programların yerine geçmek için ikili dosya değiştirme yöntemiyle gerçekleştiriyor. Wirelurker, jailbreak'li olmayan iOS cihazlara bulaşan ilk malware. Bu açıdan da bir hayli tehlikeli.

Palo Alto Networks araştırmacıları malware'ı tespit eden yazılım geliştirdi. Wirelurker'dan korunması kolay. 3. parti uygulama mağazalarının kullanılmaması, bilinmeyen kaynaklardan gelen USB şarjlarının kullanılmaması malware'ın bulaşmasını engelliyor.
Son Güncelleme: 06.11.2014 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.