İstenmeyen aramalarda rekor kırdık; Telefon'da arama kabusu

Tanımadığımız numaraların tacize dönen aramaları, bu konuda Türkiye'ye dünya 5'nciliğini getirdi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 15:16
İstenmeyen aramalarda rekor kırdık; Telefon'da arama kabusu








İstenmeyen aramalarda rekor kırdık; Telefon'da arama kabusu

Türkiye, Dünya'da istenmeyen aramalarda 5. sıraya geldi. İstenmeyen aramalar konusunda yıllardır süren tartışmalar, yapılan yasal düzenlemelere rağmen hala devam ediyor.

Truecaller’ın raporuna göre, Türkiye’deki her bir telefon kullanıcısına ayda 12’den fazla istenmeyen arama geliyor. Türkiye aylık 12,2 istenmeyen arama ortalaması ile 20 ülke arasında ilk beşte bulunuyor.



İSTANBUL, TÜRKİYE, 13 Temmuz 2017: Truecaller, istenmeyen telefon aramalarına ilişkin 2017 yılı raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye en çok istenmeyen arama sıralamasında 20 ülke arasında Meksika ve Peru ile birlikte beşinci sırada yer alıyor. Türkiye’deki bir kullanıcıya ayda gelen istenmeyen arama sayısı ortalama 12,2. Bu sayı sıralamada ilk sırada bulunan Hindistan’da 22,6 iken, ikinci sıradaki ABD ve Brezilya’da 20,7 seviyesinde bulunuyor.

Truecaller’ın, yılın ilk beş ayında kullanıcılar tarafından ‘spam’ olarak işaretlenen ya da uygulama tarafından otomatik olarak engellenen aramaları kapsayan raporuna göre, tüm dünyada 5,5 milyar istenmeyen arama gerçekleşti.




Aynı dönemde Türkiye’de gerçekleşen istenmeyen aramalarda ilk sırayı yüzde 49’la banka, kredi ve kredi kartı gibi konuları kapsayan finansal hizmetlere yönelik aramalar aldı. Telekom şirketlerinden gelen kampanya, tanıtım aramaları yüzde 31’le ikinci sırada yer alırken, tele-pazarlama aramaları yüzde 12’lik bir orana sahip. Kötü niyetli aramaların yanı sıra dolandırıcılığa, pazar araştırmasına ve sigorta ürünleri satmaya yönelik aramaların toplam oranı ise yüzde 8’de kaldı.


ABD’de rahatsızlık vermeye yönelik kötü niyetli aramaların yanı sıra dolandırıcılık amaçlı aramalar ilk iki sırada yer alırken, İngiltere’de tele-pazarlama ve sigorta aramaları, İtalya’da tele-pazarlama ve telekom aramaları öne çıktı.

Truecaller hakkında:

Truecaller, kullanıcılarının bir adım önde olmalarını sağlıyor. Truecaller sayesinde kendileri ile iletişime geçmek isteyenin kim olduğunu öğrenebiliyor, istemediklerini filtreleyebiliyor ve sadece önemli olana odaklanabiliyorlar. Şirket, caller ID, spam belirleme, mesajlaşma ve daha fazlasını içeren uygulama gibi benzersiz servisler sunuyor. Truecaller’ın misyonu, iletişimi güvenli ve verimli kılarak her yerde güven inşa etmektir. Merkezi İsveç’in Stockholm kentinde bulunan şirket, 2009 yılında Alan Mamedi ve Nami Zarringhalam tarafından kurulmuştur. Yatırımcıları arasında Sequoia Capital, Atomico ve Kleiner Perkins Caufield Byers yer almaktadır. 
Son Güncelleme: 13.07.2017 15:29
Anahtar Kelimeler:
Truecaller
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.