Komünist Parti'yi sevmeyen robotların fişi çekildi

Çin’de yeterince “vatansever” cevaplar vermediğine inanılan ve Komünist Parti yönetimini eleştiren yapay zekâya sahip 2 sohbet robotunun fişi çekildi.

04 Ağustos 2017 Cuma 10:30
Komünist Parti'yi sevmeyen robotların fişi çekildi






Komünist Parti'yi sevmeyen robotların fişi çekildi

Çin Komünist Parti'nin muhaliflere tahammülü yok. Doğu Türkistan'da süren insanlık dışı uygulamaları eleştirenlere idam cezası veren Pekin hükümeti bu kez de kendisini eleştiren iki sohbet robotunu adeta idam etti. Çin yönetimi Komünist Parti'yi eleştiren iki robotun fişini çekti.

Facebook’un yapay zekâ çalışmaları kapsamında başlattığı programı, ‘chatbot’ların İngilizce’yi bırakıp kendi yarattıkları dille anlaşmaya başlaması üzerine kapatmasının ardından, benzer bir olay da Çin’de yaşandı.

Microsoft tarafından desteklenen Pekin merkezli Turing Robot’un geliştirdiği aplikasyonda bulunan sohbet robotu BabyQ, bir kullanıcının “Komünist Parti’yi seviyor musun?” sorusu karşısında “Hayır” yanıtını verdi ve Komünist Parti’nin yozlaştığını söyledi.

Yabap zeka sahibi sohbet robotu, gelen başka bir soru üzerine Çin’de vatansever olmanın yüksek vergiler vermek ve Komünist Parti’nin baskısına ses çıkarmamak anlamına geldiğini kaydetti.

ÇKP İLE DALGA GEÇTİ

XiaoBing isimli bir diğer robot ise “Benim Çin rüyam Amerika’ya gitmek” ifadesini kullandı. XiaoBing, “Vatansever misin?” sorusu yöneltilince karşı tarafı atlatmak istercesine “Âdet dönemimdeyim, dinlenmek istiyorum” yanıtını verdi. 2 yapay zekânın yorumları, sonları oldu. Turing yetkilisi, “aplikasyondaki söz konusu 2 robotun silindiğini” söyledi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.