MI5 ve CIA hackerliğe soyundu!

Amerikan istihbarat kurumu NSA ile İngiliz MI5'in hackerlığa soyunduğu ve yüz milyonlarca insanın cep telefonu bilgilerini ele geçirdiği iddia ediliyor...

26 Şubat 2015 Perşembe 01:28
MI5 ve CIA hackerliğe soyundu!






MI5 ve CIA hackerliğe soyundu!
 
Dünyada milyarlarca cep telofonu sahibinin kullandığı SIM kartlarda büyük tehlike. Amerikan ve İngiliz istihbarat birimlerinin en az 85 ülkede kullanılan SIM kartları hack'ledi. Üstelik bu olay SIM kartı üreticisi şirket tarafından da kabul edildi.

İLK SNOVDEN DUYURMUŞTU

ABD ve İngiliz gizli servisi tarafından hack’lendiği iddia edilen SIM kart üreticisi, sisteminin siber saldırıya uğradığını doğruladı. The Intercept’in daha önce de NSA’e ait gizli bilgileri sızdıran Edward Snowden’in kendilerine sağladığı belgelere dayandırdığı haberinde ABD ve İngiliz gizli servisinin casusluk amacıyla Hollanda merkezli SIM kart üreticisi Gemalto’yu hack’lediği iddia etmişti.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen iddiaların ardından konuyla ilgili ilk defa açıklama yapan Gemalto, İngiltere’yi siber saldırılara karşı korumak için kurulan istihbarat kurumu GCHQ ve Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) şirketin sistemini hack’lemiş olabileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili iddiaların basında yer almasının ardından bir soruşturma başlattıklarını belirten şirket yaptığı yazılı açıklamada, 2010 ve 2011 yıllarında şirketin sistemine saldırılar düzenlendiğini bunun da NSA ve GCHQ tarafından yürütülen siber bir saldırının neticesinde gerçekleşmiş olabileceği bilgisine yer verildi.

85 ÜLKEDE KULLANILIYOR

85 ülkede  AT&T, T-Mobile, Verizon, Sprint gibi pekçok GSM operatörü ile çalışan ve milyonlarca kullanıcı için SIM kart üreten şirket, bu durumun GCHQ ve NSA’in milyonlarca kişiyi dinlemesine olanak verdiği iddiasının ise gerçeği yansıtmadığını savundu.

SIM kartlarda bulunan şifrelemenin saldırıya uğrayan sistemde saklanmadığını belirten şirket, sistemin çeşitli katmanlardan oluştuğunu ve bu katmanların ayrı güvenlik önlemleri ile korunduğunu savundu. KAYNAK:NTV
Son Güncelleme: 26.02.2015 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.