Milli uydu üretiminde dev adım

Türkiye kendi milil imkanlarıyla ilk haberleşme ve askeri yeteneklere sahip uydusunu üretmek için önemli bir adımı bugün atıyor.

15 Aralık 2014 Pazartesi 14:11
Milli uydu üretiminde dev adım






Milli uydu üretiminde dev adım

Türkiye kendi uydusunu üretmek içir bugün önemli bir adım atıyor. İlk kez tamamı milli imkânlarla geliştirilecek 'Türksat 6A' uydusu için bugün düğmeye basılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle, TÜBİTAK, TUSAŞ-TAI ve ASELSAN arasında sözleşme imzalanacak.

- Uydu yayınları ve haberleşmenin yanı sıra TSK'nın güvenli haberleşme ve istihbarat paylaşımında Türksat 6A'nın özel önemi olacak.

- 5 yılda tamamlanacak uydu, 2020'de uzaya fırlatılacak.

- Yapımında Türk mühendisleri çalışacak. Özellikle Japonya'daki Türksat 4A ve 4B uydularının üretimine katılan 14 mühendisin etkin rol alması bekleniyor.

- Uzay yolunda çalışmaları hızlandıran hükümet, Ankara'da USET Merkezi'ni de hazırladı. İnşası tamamlanan merkez, Türksat 6A'nın yapılacağı adres olacak. KAYNAK AKŞAM
Son Güncelleme: 15.12.2014 14:12
Anahtar Kelimeler:
Milli Uydu üretimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.