Moskova'dan uzay yarışnda çılgın karar: Marsa gidiyorlar

Rusya, uzun bir aradan sonra uzay yarışında iki kritik karar birden aldı. Güneş yörüngesine uydu yerleştirmenin ardından bu kez de Mars'a füze gönderecekler

15 Aralık 2014 Pazartesi 14:49
Moskova'dan uzay yarışnda çılgın karar: Marsa gidiyorlar






Ruslar, yeniden Mars'a yöneliyor

Rusya, ISS'de süren gerginliğin ardından uzay araştırmalarında tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor. Mars’a uçuş misyonunun uluslararası katılımla gerçekleştirileği açıklandı.

Rusya Hükümeti’ne sunulan projede Yüksek Ağırlık Sınıfında 160 ile 200 ton arasında yük taşıyacak füzenin, uluslararası işbirliği çerçevesinde Mars’a seyahat için 2040 yılına kadar üretilmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

Bunun yanında Rusya’nın yeni uzay programı çerçevesinde 2028 yılına kadar Ay gezegenine seyahat için Yüksek Ağırlık Sınıfı, 80 ile 85 ton arasında yük taşıyabilecek füze üretilecek.

Rusya ayrıca, 2028 yılında Ay yörüngesinde uzay üssü kurulması için çalışmalara başlayacak.

Son Güncelleme: 15.12.2014 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.