NASA'dan felaket uyarısı, 'Güneş yüzü görmeyeceği'

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA Aralık ayında meydana gelecek güneş fırtınaları konusunda tüm dünyayı uyardı. NASA Başkanı tarafından yapılan uyarıda Dünya'nın büyük bölümü 3 gün boyunca Güneş yüzü görmeyecek!

25 Ekim 2014 Cumartesi 08:46
NASA'dan felaket uyarısı, 'Güneş yüzü görmeyeceği'






NASA'dan felaket uyarısı, 'Güneş yüzü görmeyeceği'

Güneş Fırtınası'nda neler ulacak?

Son yarım asırın en şiddetli Güneş Fırtınası'na hazırlanan NASA, Aralık ayının son haftası kridik uyarıda bulundu. NASA açıklamasında 21 Aralık'tan itibaren dünyanın bir bölümünün güneş yüzü görmeyeceğini açıkladı. NASA Başkanı Bolden tarafından yapılan açıklamada 'Dünya ilk kez bu kadar uzun süre karanlıkta kalacak' dedi. 3 gün süreli güneş fırtınasında uydu ve GSM haberleşme sistemleri büyük ölçüde durabilir.

FIRTINA ÜÇ GÜN SÜRECEK

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) önümüzdeki Aralık ayında Dünya'nın yarısının 3 gün karanlığa gömüleceğini açıkladı.
NASA yetkilileri yaşanacak bir 'Güneş Fırtınası' nedeniyle, 21, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde Dünya'nın bir bölümünün güneş yüzü görmeyeceğini bildirdi.

Haberi medyayla paylaşan NASA'nın Başkanı Charles Bolden, Dünya kamuoyuna olağanüstü olay karşısında sakinliğini korumasına yönelik çağrıda bulundu.

SON 50 YILIN EN BÜYÜĞÜ


Bolden, uzay olayının son 50 yılın en büyük 'Güneş Fırtınası' olacağı için Dünya'daki karanlığın bu kadar uzun süreceğini belirtti.

GÜNEŞ FIRTINASI'NDA NELER OLACAK?


Uydu haberleşme sistemleri durabilir
Kuzey Yarım Küre'de GSM Şebekelerinin büyük bölümünde arızalar yaşanabilir
Dünyanın büyük bölümünde uydu TV yayınları durabilir
Uçak seferleri aksayabilir
İnternet erişiminde büyük ölçüde kesintiler olacak..

Son Güncelleme: 25.10.2014 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baceyl 2014-10-25 13:46:50

bu konuyu nasa uzun zamandı biliyorru ve konunun provası 2012 de yapıldı kuzey yarımküreden bahsediliyo ülkemizde içinde o tarihe uçuş alanlar dikkat

Avatar
?????? 2014-10-26 19:15:00

kaynak ? kaynak gösterebilirmisiniz

Avatar
tarik 2014-10-26 19:21:20

kaynak:
http://huzlers.com/nasa-confirms-earth-will-experience-6-days-total-darkness-december-2014/

http://www.bibobuzz.com/index.php/english/557-in-december-2014-3-days-in-black-without-sun-nasa-confirms