Nuri Alço gazozuna karşı teknoloji harikası oje

Gazoz, soda, alkol, limonata gibi içeçeklere uyku ilacı ya da uyuşturucu katarak kadınlara kurulan tuzaklar, geliştirilen bir oje ile tarih oluyor.

17 Kasım 2016 Perşembe 03:15
Nuri Alço gazozuna karşı teknoloji harikası oje






Nuri Alço gazozuna karşı teknoloji harikası oje

Tecavüz ve cinsel saldırılarda sıkça başvurulan istem dışı uyuşukluk ya da içeceklere uyku ilacı katılması gibi durumlar geliştirilen bir oje ile tarihe karışabilir. Yeni nesil ojeler, uyuşturucu ya da uku ilacı katılan içeceklerden damlatılınca renk değiştirerek kadınları tuzaktan kurtarıyor. Yeşilçam filmlerinde Nuri Alço ile özdeşleşen "Gozoza uyku ilacı" katma gibi insanlık dışı yöntemler artık tarih oluyor.

4 MÜHENDİS GELİŞTİRDİ

Ameirka’nın Kuzey Carolina Üniversitesi’nden mezun 4 mühendis, kadınları cinsel taciz ve tecavüzden kurtaracak özel bir oje geliştirdi. Oje, içkiye batırıldığında içinde uyuştucu ya da bayıltıcı kimyasallar tespit ederse renk değiştiriyor. “Undercover Colors” adı verilen ojeyi süren kadınlar, kendilerine verilen içkiye parmaklarını daldırarak içinde yatıştırıcı ya da uyuşturucu ilaç olup olmadığını anlayabiliyor.

Oje, 2017 başında piyasaya sürülecek. Birleşmiş Milletler raporuna göre, dünyada her yıl 6 kadından 1’i cinsel taciz veya tecavüze uğruyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.