Operasyon başladı, Facebook ve Twitter'e girişler çileden çıkardı

Facebook ve Twitter kullanıcılarını dün akşam saatlerinden çileden çıkarmaya başlayan yavaşlık "Erişim yasağı" tartışmalarını gündeme getirdi

25 Temmuz 2015 Cumartesi 06:53
Operasyon başladı, Facebook ve Twitter'e girişler çileden çıkardı






Operasyon başladı, Facebook ve Twitter'e girişler çileden çıkardı

Terör örgütlerine yönelik operasyonların başladığı saatlerde sosyal medya sitelerine girişler neredeyse durma noktasına geldi. DNS ayarlarını değiştirenler bile Facebook ve Twitter'a girmekte zorlandı. VPN kullanarak Facebook ve Twitter'e girenler erişimin engellendiği iddiasında bulundu. Sosyal medya sitelerine girişlerdeki yavaşlık konusunda henüz resmi bir açıklama yok. Twitter ve Facebook ta erişim engeli konusunda sessiz

AYNI SAATLERDE YAVAŞLADI

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak'taki PKK mevzilerine düzenlediği operasyon sonrasında, Twitter ve Facebook’ta yaşanan yavaşlama dikkat çekti. Diğer internet sitelerine normal bir şekilde ulaştığını belirten birçok kişi, sosyal medya sitelerine ulaşmakta sorun yaşadığını bildirdi. Twitter ve Facebook'ta yaşanan yavaşlama sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Facebook ve Twitter'a girmeye çalışan kullanıcılar, herhangi bir kapatma yada yasaklamanın söz konusu olmadığı sosyal medya hesaplarını çok yavaş şekilde kullanabiliyor. VPN üzerinden ise normal şekilde Twitter ve Facebook’a daha hızlı ulaşmak mümkün.



Son Güncelleme: 25.07.2015 06:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.