Özel sektöre eleman alımında MİT devreye girecek

Hükümet'ten MİT'e kadar en kritik noktalarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, yasa dışı dinlemelere karşı yeni tedbirler yolda.

13 Şubat 2015 Cuma 16:40
Özel sektöre eleman alımında MİT devreye girecek






Özel sektöre eleman alımında MİT devreye girecek

Hükümet'ten MİT'e kadar en kritik noktalarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, yasa dışı dinlemelere karşı yeni tedbirler yolda.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GSM şirketleri üzerinden yasa dışı dinlemelerle ilgili Turkcell, Avea, Vodafone ve Türk Telekom'a yönelik önlem almak istediklerini, böyle kritik yerlerde MİT'in onayından geçmiş kişilerin çalışması gerektiğini söyledi.

 17 Aralık operasyonun sürecinden bugüne kadar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) ilişkin kritik pozisyonda olan kişileri derhal görevlerinden alınırken alt düzeyde de yine kritik birimlerde, kritik işlerin başında olanlar değiştirmişti.

TİB'in binasından taşınmak için de yasal düzenleme yapacaklarını belirten Bakan Lütfi Elvan, operatörlere yönelik de düzenlemelerin yolda olduğunu haberini verdi.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunduğu “Neler Oluyor?” programına konuk olan Bakan Elvan, şunları kaydetti: “Düşünün siz Başbakanın, Genelkurmay Başkanının telefonunun IMEI numarasını bileceksiniz, o numara üzerinden dinleme yapacaksınız. Bunu herkesin bilmesi mümkün değil. Bu tür durumları gördükçe bizde özellikle operatör servislerine yönelik 3-5 ay önce Almanya'nın değişik şekillerde dinlediği ortaya çıktığı anda bir denetim yapıldı. Gerektiğinde bu tür denetimleri yapmaya devam edeceğiz. Özellikle bu birimlerde mutlaka MİT ve ilgili güvenlik birimlerimizin onayından geçmiş olan kişilerin çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda biz tabii ki hassasiyet gösteriyoruz, kurumlar özellikle operatörler uyarılıyor, Bilgi, Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından gereken hassasiyetin gösterilmesi noktasında. Ama görünen tablo, 17-25 Aralık öncesi vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Turkcell, Avea, Vodafone ve Türk Telekom'a yönelik bazı önlem alma düşüncemiz var. O konu üzerinde çalışıyoruz. Neticede bu tür uygulamaların özellikle yasadışı yol ve yöntemlerin önünün mutlak suretle kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.”
Son Güncelleme: 13.02.2015 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.