Periscope nedir? Periscope Kullanımı ve kurulumu

Akıllı cep telefonunu küçük bir tv yayın istasyonuna dönüştüren Periscope çılgınlığı hızla yayılıyor. Nerede olursanız olun, kendi TV kanalından binlerce kişiye görüntülü olarak ulaşın, işte Periscope detayları

06 Haziran 2015 Cumartesi 18:38
Periscope nedir? Periscope Kullanımı ve kurulumu






Periscope nedir? Periscope Kullanımı ve kurulumu


Periscope indir, Periscope nasıl kullanılır? Periscope bulunduğunuz her yerden akıllı telefonları üzerinden bütün dünyaya canlı yayın yapmak isteyenler için geliştirildi. Kısa sürede 1 milyondan fazla kişinin telefonlarına kurduğu uygulama kısa süre içerisinde kendi alanında önemli bir rekor kırdı.


Kendine küçük ölçekli bir TV kanalı oluşturmak isteyenler için şimdilik amatörce de olsa ideal bir platform sunan Periscope sosyal medya entegrasyonu ile canlı yayınları dilediğiniz kadar kişiye eriştermeyi sağlıyor.

Türkiye'deki kullanıcılar için hız problemi henüz aşılmış değil, ancak Periscope'nin popülaritesi önünde bu bir engel olarak görülmüyor.


Canlı, eş zamanlı görüntülü yayın sağlayan Periskope izleyici yorumlarına da olanak tanıyor.
Tıpkı Facebook. Twitter ve Instegram gibi binlerce takipçiye duygularınızı anlık ruh halinizi, gezdiğiniz gördüğünüz yerleri paylaşabilirsiniz

• Yeniden oynatma: Periscope canlı video yayını ile birlikte takipçilerin için yeniden gösterim, küçük çaplı bir arşiv seçeneği de sunuyor. 24 saatlik yayın zamanlaması içerisinde gelen yorumlara cevap verme imkanı da sunuyor.

• ÖZEL YAYIN: Periscope ile kendi yayın kitlenizi seçebilirsiniz. Tanımadığınız kişileri engelleyebilir, TV yayınınıza sevdiklerinizi de dahil ederek sosyal medya üzerinden davet yollayabilirsiniz.

• TWITTER İLE ENTEGRASYON: Periscope yayınlarını Twitter takipcilerinizle anında paylaşabiliyorsunuz. Yayına başlamadan önce Twitter simgesine dokunarak Twitter üzerinde Periskop yayınları paylaşmayı seçebilirsiniz. Canlı yayın süresince  Twitter takipçileri web üzerinde izleyebilirsiniz, basit bir app sayesinde twitter entegrasyonunu sağlayabilirsiniz

39 DİLDE YAYIN YAPIYOR

Kullanılmaya başlanıldığı günden itibaren büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan ve 10 gün içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşan Periscope'a iki yeni güncelleme geldi
Periscope tarafından duyurulan güncellemeye göre İOS kullanıcıları 29 ve Web kullanıcıları da 39 farklı dilde uygulamayı kullanabilecek.

Uygulamaya entegre edilen yeni dil seçnekleri arasında Türkçe de bulunuyor.

PERİSCOPE’DE DİL AYARI NASIL YAPILIR?

İstediğiniz dilde Periscope’u görüntülemek için, iOS cihazınız giderek dile ayarlanmış olduğundan emin olun > iPhone veya iPad dili - Ayarlar> Dil ve Bölge'de kısımlarında yapacağınız değişikliğin ardından Periscope'u Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

PERİSCOPE’DE HARİTA DÖNEMİ

Periscope’in gerçekleştirmiş olduğu güncellemelerden biriside uygulamaya harita eklemesi oldu. Kullanıcılar bu sayede herhangi bir ülke yapılan canlı yayınlara harita üzerinden tıklayıp ulaşabilecek.

Kullanılmaya başlanıldığı günden itibaren büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan ve 10 gün içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşan Periscope iPhone kullanıcılarından sonra artık Android kullanıcıları içinde sunulmaya başlanmıştı.
Son Güncelleme: 06.06.2015 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.