Pokemon Go hilesi; GPS ile Pokemon Go hilesi nasıl yapılır?

Pokemon Go çılgınlığı Türkiye'de hızla yayılıyor. Pokemon Go takımları kendilerine özgü mekanlarda buluşma günleri düzenlerken elinde telefonlar konuşmadan yürüyenler bilin ki Pokemon izini sürüyordur.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 20:07
Pokemon Go hilesi; GPS ile Pokemon Go hilesi nasıl yapılır?






Pokemon Go hilesi; GPS ile Pokemon Go hilesi nasıl yapılır?


Pokemon Go, çılgınlığı bütün dünyayı sarıyor, Ellerinde cep telefonlarıyla yolda konuşmadan birini görürseniz, onun Pikachu peşinde bir oyuncu olma ihtimali oldukça yüksek. İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve İzmir'de binlerce kişi harıl harıl Pikachu yakalamak için yürüyor. Bir Pikachu için en az 5 KM yürümek gerektiğini belirten usta oyuncular 'En azından spor yaptırıyor, oyun içinde takımlarda yer alanların sosyal yönü tahminlerden daha güçlü' yorumunu yapıyor. GPS ayarlarıyla oynanmış mobil cihazların Pokemon oyunlarının tamamından atılabileceği uyarısının yapıldığını gözardı etmeyin.



İLK HİLE YÖNTEMİ OYUNCULARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Şimdilik Android tabanlı cihazlarda keşfedilen hileye oyunun üretici şirketi Nintendo'dan açıklama geldi. Şirket yetkilileri bunu bir açık olarak görmüyor. Nintendo  'Bu tür opsiyonlar her oyunda bulunur. Farklı yöntemler izlemek isteyen kullanıcılara seçenek sunmalı' diyor.

Android cihazlarda geçerli konum yerine üretilen sahte konum üreten Fake GPS uygulaması desteğiyle yapılan hilenin amacı, hedefteki Pokemonlar'ın çıkmasını sağlamak. Ancak bu yöntem normal oyunculardan daha fazla zaman ve daha fazla efor koybına yol açıyor. Bu hile yöntemini test eden kullanıcıları çileden çıkaran fazla bekleme süresi yerine Buzzfeed adına Sydney'de oyunu test eden ve kendi geliştirdiği hile yöntemini kaleme alan Mat Whitehead'e kulak verin.




BAŞLANGIÇ POKEMONU OLARAK PIKACHU

Pokemon Go oyununda başlangıç Pokemonu olarak sunulan seçeneklere odaklanmayı tavsiye eden Mat Whitehed 'Bu Pokemon'unun Pikachu olmasını sağlamaya çalışın' diyor.


İLK GÖRDÜĞÜNÜZ POKEMON'U YAKALAMA

Öncelikle bilinmesi gereken önemli bir nokta Pokemon Go aslında size başlangıç Pokemon'u için seçenekler sunuyor.

Bir çok kişi ilk Pokemon'u görür görmez hemen onu yakalıyor. Ama aslında bir kaç saniye beklerseniz iki Pokemon daha ortaya çıkıyor. Yani ilk seçenekler başlangıç Pokemnonları Charmander, Squirtle ve Bulbasaur oluyor.

Oyuna Pikachu ile başlamanın aslında çok kolay bir yolu var; sadece biraz etrafa bakınmanız gerekiyor.

DOLANMAYA DEVAM EDİN

Oyunda temel hile aslında bu.  Bu üç başlangıç Pokemon'unu almayın, öylece dolanmaya devam edin. Başlangıç Pokemon'ları sağda solda çıkmaya devam edecek, ama siz bekleyin!

10 dakika kadar sonra, Pikachu görünüveriyor. İşte oyuna doğru düzgün başlamanız için gerekli olan elektrikli kediyi kaptınız!

Zaman damgasının tutmuyor olduğuna fazla takmayın. Aslında muhtemelen masada oturup bekleseniz de bir yerlerden Pokemon çıkardı ama buradaki mekaniği tam olarak kestirmek zor. Mat'in gördüğüne göre, oyun biraz etrafta dolanmanızı gerektiriyor. Yani tembel tembel oturup Pikachu'nun kucağınıza düşmesini bekleyemezsiniz.

Sonra Pikachu orada! Bir Poke Topu fırlatacak kadar yakınınızda. İlk Pikachu ile artık yeni oyunlar sizi bekliyor.

3 GÜNDE 7.5 MİLYON KİŞİ İNDİRDİ

Nintendo'nun Pokemon Go'su sadece ABD sınırları içinde 3 günde 7.5 milyon kişi tarafından indirildi. Türkiye'de sadece oyun fanları içinde değil sosyal medyada en çok konuşulan konuların içinde yer almayı başaran Pokemon Go için Ankara ve Eskişehir'li kullanıcıların yöntemleri iki gün içinde internet üzerinden ışık hızıyla yayıldı.

Oyunun en önemli özelliklerinden birinin oyuncuları dışarı çıkarması ve yürütmesi olduğunu biliyoruz. Tam da bu nedenle Pokemon GO oyuncuları hileli yöntemler bulmaya başlamışlar bile.
Bu uygulamalardan birini telefonunuza kurduktan sonra konumunuzu değiştirerek çatlamaya bıraktığınız yumurtalarınızı daha hızlı çatlatabilir, pokestop ziyaret ederek bol bol item toplayabilirsiniz.

Tabi oyuncuların bilmesi gereken önemli bir şey, Niantic’in bu tür hilelere karşı acımasız olduğu. Her oyun firmasında olduğu gibi eğer hileye başvurursanız oyundan tamamen atılmanız mümkün. Bunu tespit ettikleri an sizi oyundan atacakları da kullanım koşullarında yer alıyor. Bu nedenle siz siz olun, hile yapacaksanız bile gerçen insan hareketlerini taklit etmeye çalışın. Işınlanmanın bir alemi yok.


GPS AYARLARIYLA OYNAYARAK OYUNU KANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN


Pokemon Go'da Fake GPS sistemleriyle denenen yöntemlerin işe yaramadığını söyleyen Türk oyuncular 'Bu yöntemi deneyen bazı arkadaşlarımızın oyundan atıldığını duyduk. Oyunun ruhuna da uymaz zaten yorumlarını yapıyor.


Android telefonlar için sunulan bazı yazılımlar telefonun GPS tarayıcısını başka bir noktadaymış gibi göstererek kullanıcıların evde oturdukları yerden başka mekanlarda Pokemon avlamasına ya da Pokestop’ları ziyaret etmesine izin veriyor. Bu uygulama, oyunun mobil yapısına aykırı ve oyunun geliştiricisi Niantic tarafından yasaklanmış durumda. Pokemon Go’nun kuralları arasında “Herhangi bir üçüncü parti yazılım kullanılarak oyunun değiştirilmesi ya da otomatize edilmesi yasaktır” ibaresi yer alıyor.

KALICI OLARAK OYUNDAN ATILIYORLAR

Bu tarz eylemlerde bulunduğu tespit edilen oyuncular Niantic tarafından kalıcı olarak oyundan atılabilir. Firmanın daha önce yayınladığı benzer yapıya sahip oyunu Ingress‘te bu tarz hilelere başvuran oyunculara karşı çok katı tutumlar sergilendiği biliniyor. Bu sebeple böyle yazılımlara başvurmak çok akıllıca görünmüyor. Ancak hile yapan oyuncular bu durumun farkında oldukları için, konum değişikliklerinin normal insan hızını çok fazla aşmayacak şekilde yapılmasını tavsiye ediyor.

Konum değiştirme hilesi oyunda normalde sizin çevrenizde bulunmayan Pokemon’ları yakalayabilmenizi ve Pokemon merkezlerine saldırabilmenizi sağlayabilir. Ya da sadece yorulmamak için de bu yöntemler kullanılabilir. Ayrıca oyunda içinden Pokemon çıkan yumurtaların çatlayabilmesi için de belirli bir mesafe kat edilmesi gerekiyor. Sürekli olarak konum değiştirildiğini gösteren bir yazılım bu yumurtaların yürümeye gerek kalmadan çatlatılmasını sağlayabilir.

Tabii ki konum değiştirme yazılımları sadece oyunlarda hile yapmak için kullanılmıyor. Şartlı salıverildiği için ayağında GPS vericisi bulunan bir kelepçe ile dolaşmak zorunda olan ve belirli bir bölgeyi terk etmesi yasak olan mahkumlar, bu tarz yazılımları kullanarak konumları hakkında yalan söyleyebiliyor. Ya da bazı hackerlar uçakların GPS sistemindeki açıklardan faydalanarak ciddi kazalara sebep olabilir.

POKEMONLU İLK GASP: 9 KİŞİYİ TUZAĞA DÜŞÜRÜP SOYMUŞLAR



Bu arada Pokemon avına çıkanları tuzağa düşüren çetenin 9 kişiyi soyduğu ortaya çıktı. ABD'nin Missouri eyaletinde, Pokemon Go adlı 'artırılmış gerçeklik' oyununu oynayanları hedef alan dört kişiden üçü, silahlı gasp suçundan tutuklandı.

Missouri eyaletinin O'Fallon kenti polisinin yürüttüğü soruşturmaya göre, oyuncuların sıkça ziyaret ettiği noktalarda silahla hazır bekleyen Shane Backer, Brett Miller ve Jamine Warner, 9 kişiyi gasp etti. Yaşları 16 ile 18 arası değişen şüpheliler, ihbar üzerine yakalandı.

Polisteki sorgularına göre şüpheliler Pokemon Go oyununu kullanıp, oyuncuların sıkça ziyaret edeceği PokeStop isimli noktaları tespit etti. Parklar, ibadet yerleri, meşhur binalar veya otoparklar gibi yerleri içeren bu alanları arabayla gezen şüpheliler, pompalı tüfek zoruyla oyuncuların para ve değerli eşyalarını çaldı.


YOL KAZALARINA DİKKAT

Bu arada oyuncular için Pokemon Go’nun hilelerden çok daha büyük bir sorunu var. Oyun piyasaya çıkalı bir kaç gün olmasına rağmen, oyunu oynarken kaza yapan ve sakatlanan çok sayıda kişinin varlığı haber ajanslarına konu oldu.

Oyunun giriş ekranında “Daima çevrenizde olan biteni kontrol edin” gibi bir ibare bulunmasına rağmen, dikkatsiz oyuncular, oyuna odaklanıp kazalara sebep olmaya devam ediyor. Oyunun kullanıcı sayısının gün geçtikçe arttığı ve henüz oyunun tüm dünyada kullanıma sunulmadığı göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki günlerde çok daha fazla Pokemon Go kazasına şahit olmamız kaçınılmaz gibi duruyor.

 
Son Güncelleme: 13.07.2016 20:29
Anahtar Kelimeler:
Fake GPSPokemon GoPikachu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.