Ruslar'dan Kıyamet Uçağı projesi: IL-80 gökyüzünde

Rusya, SSCB döneminde projelendirdiği Kıyamet Uçağı IL-80'leri orduda kullanmaya başladı. 8 adet üretilmesi planlanan uçağın Rus ordusunda nükleer savaşlarda komuta merkezi olarak kullanılması planlanıyor..

04 Aralık 2015 Cuma 04:01
Ruslar'dan Kıyamet Uçağı projesi: IL-80 gökyüzünde






Ruslar'dan Kıyamet Uçağı projesi: IL-80 gökyüzünde

Rus Savunma Bakanlığı'nın desteklediği  IL-80 uçaklarının üretimi için düğmeye basıldı. Rus basınına 'Kıyamet uçağı' adıyla servis edilen haberlere göre,  IL-80 uçakları stratejik savunma görevinde Moskova'nın kara ve hava gücü arasında küresel organizasyon sağlayacak.  IL-80 uçaklarının uzay savunma sistemlerinin en önemli yörenge araçlarından biri olduğuna dikkat çeken Rus uzmanlar, yıl sonuna kadar Rus ordusunda ilk uçağın göreve başlayacağını duyurdu.

SSCB DÖNEMİNİN EN ÖNEMLİ PROJESİ

IL-80 uçaklarının uçuş kapasitesi ve teknik donanımının benzersiz olduğunu iddia eden Rus Savunma Bakanlığı uzmanları RIA Novosti Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada şu bilgiler yer aldı:'Tüm Rus füze güçleri, Hava savunma ve kara birlikleri ile donanmaya bağlı güçler IL-80 ve uydu sistemleri tek çatı altında toplanıyor. Küresel bir savaşta IL-80'nin oynayacağı rol Rusya açısından oldukça önemli olacak. Her türlü askeri ve stratejik operasyonlar bu uçaklar üzerinden yürütülecek'

NÜKLEER SAVAŞTAN ETKİLENMİYOR

IL-80 uçakları ilk kez 1992 yılında ortaya çıkmış, uluslararası varlığı ise 2010 yılında yaptığı ünlü Moskova uçuşu ile tescillenmişti. Rusya bu uçaklardan 7 adet üretmeyi planlamış ancak, ekonomik kriz nedeniyle bu proje tarihi belirsiz bir sürece ötelenmişti.

Düşük frekanslı uçuş izine sahip olan  IL-80 uçakları nükleer savaşların yönetimi ve Rus komuta kademesinin korunmasını amaçlayan savaş komuta merkezi olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştı. Nükleer elektromanyetik dalgalara karşı güçlendirimiş gövdesi ve günlerce havada kalabilme yeteneğine sahip motor gücü ile elektronik haberleşme üstünlüğü bulunan uçaklardan kaç adet üretildiği henüz bilinmiyor.. iyigunler.net
Son Güncelleme: 04.12.2015 04:07
Anahtar Kelimeler:
Kıyamet UçağıIL-80
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.