Sahte oyun sitelerine dikkat

İnternet kullanıcılarını dolandırmak için sürekli farklı yöntemler geliştiren kötü niyetli hackerların yeni tuzağı; sahte oyun siteleri

29 Eylül 2014 Pazartesi 09:51
Sahte oyun sitelerine dikkat






Sahte oyun sitelerine dikkat

İnternet kullanıcılarını dolandırmak için sürekli farklı yöntemler geliştiren kötü niyetli hackerların yeni tuzağı; sahte siteler!

İnternet kullanımı bazı olumsuz ve mağduriyetler yaşatacak olayları da beraberinde getiriyor. İnternet kullanıcıları her geçen gün yeni bir hileyle, yeni bir sahtekârlık hikâyesiyle baş başa kalıyor.

Global Online Oyun Yayıncısı NTT Game’nin yaptığı açıklamaya göre, internet kullanıcılarını dolandırmak için sürekli farklı yöntemler geliştiren kötü niyetli hackerların yeni tuzağı; sahte siteler!

Hackerların Hedefi Oyunseverler!

Teknolojinin hayatımıza kattığı en büyük yeniliklerin başında internet geliyor. Günlük işlerimizde sıklıkla kullanmaya başladığımız internet teknolojisi hayatımızı kolaylaştırdığı kadar, bilinçsiz kullanıldığında da kişisel güvenliğimizi tehdit ediyor. Türkiye’deki 10. yılını geride bırakan ve 20 Milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Knight Online oyununun yayıncı kuruluşu NTT Game firmasının yaptığı açıklamaya göre, kötü niyetli hackerlar pazar değeri 300 Milyon Dolar’ı aşan oyun sektörünü hedef alıyor. Oluşturdukları sahte sitelerle kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçiren hackerlar, oyuncular arasında endişe yaratıyor. Bugün Türkiye'nin önde gelen bankaların adıyla bile sahte siteler oluşturabilen bilgisayar korsanları, müşterilerin kredi kartı borçlarını öğrenebileceklerini belirten sahte sitelerle onların hesap bilgilerini ele geçirebiliyorlar.

Hackerlarla Mücadele Şimdi de Oyun Sektöründe

Türkiye’deki 10. yılını geride bırakan ve kullanıcı sayısı 20 Milyon’u aşan Knight Online’ın Türkiye ve Avrupa Operasyon Müdürü Serhan Kazar, yaptığı açıklamada online oyunseverlerin yıllarca emek verip para harcadıkları hesaplarının ve oyun içinde değerli olan eşyalarının çalınmasına sebep olansahte sitelerin yarattığı tehlikeye dikkat çekerek, “Sahte siteler sadece Knight Online için değil, popüler olmuş ve hesap hırsızlarına menfaat sağlayacak bütün online oyunlar için bir tehdittir. Hangi yaş türünden, hangi oyundan olursa olsun insanlar bu tuzaklara düşebiliyor. NTT Game olarak 2.5 yıl önce Knight Online’ın yayın haklarını aldığımızdan beri, oyuncuların mağduriyetlerini gidermeye ciddi bir kaynak ve zaman ayırdık. Onların beklentilerini ilk ağızdan dinlemek ve tanışmak için düzenlediğimiz, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce oyunseveri buluşturan Klan Turnuvaları, yaklaşık maaliyeti 100 Bin Dolar’ı bulan ve bankalarında kullandığı önemli bir güvenlik sistemi olan OTP (One Time Password) yatırımımız ve oyuncular için tehdit oluşturan sahte sitelere karşı başlattığımız hukuki mücadele bunun bir göstergesidir” dedi.

Sahte Siteler Nasıl Çalışıyor?


Özellikle 2009 yılından bu yana büyük bir artış gösteren sahte sitelerle ilgili hukuki mücadeleye başladıkları bilgisini paylaşan Serhan Kazar, oyunseverleri dikkatli olmaları konusunda uyararak sahte sitelerin çalışma prensibini anlattı:

    Hacker’lar hedef sitenin kullandığı domaine benzer domain adresleri alıyor. Örneğin NTT Game’nin resmi internet sitesi olan nttgame.com sitesini hedef alan hesap hırsızları nttgarne.com gibi, dikkatli bakılmadığında fark edilmesi zor domainler tercih ediyorlar.
    Hedef sitenin içeriği, ana sayfası ve login ekranı kopyalanıyor ve kullanıcıya sanki doğru site olduğu hissi veriliyor,
    Google, Facebook gibi reklam mecralarında hedef kitleye yönelik, onları heyecanlandıracak ve tuzağa düşürecek reklamlar veriliyor,
    Sahte siteler ve hedef kitleyi bu sitelere yönlendirecek sahte mesajlar tüm mecralarda dağıtılıyor,
    Sahte sitelere gelen kullanıcıların karşısına ilk önce login ekranı çıkarılıyor ve dikkatsiz kullanıcıların hesap bilgileri ele geçiriliyor.

 

Oyuncular Nasıl Önlem Almalı?

Sahte site tehdidinin önüne geçmek için oyuncuların bilinçlenmesi gerektiğini belirten Kazar, “Oyuncularımız bir an önce OTP sistemini kullanmaya başlayarak hesaplarını koruma altına alabilirler. Sitelerimizi tarayıcılarının sık kullanılanlarına ekleyerek yanlışlıkla sahte sitelere gitme şansını azaltabilirler. Resmi site aracılığıyla erişebilecekleri sosyal mecralardaki hesaplarımızdan yapılan duyurular haricinde başka sosyal medya hesaplarının duyurularını da dikkate almazlarsa kendilerini sahte site tehlikesini en düşük seviyeye indirebilirler” dedi.
Son Güncelleme: 29.09.2014 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.