Samsung çamaşır makinaları patlayabilir: 2.8 milyon makinayı topluyor

Samsung'un patlayan telefonlarından sonra şimdi de 3 milyon civarında patlamaya hazır çamaşır makinasıyla başı dertte. Güney Kore'de yaşanan kriz her an Türkiye'ye de sıçrayabilir. Ünlü şirket, tüketicilerin kalbini kazanmak için farklı yollar deniyor, çamaşır makinanız bilinenden çok titriyorsa aman dikkat, hemen yetkili servisinize başvurun.

05 Kasım 2016 Cumartesi 09:52
Samsung çamaşır makinaları patlayabilir: 2.8 milyon makinayı topluyor






Samsung çamaşır makinaları patlayabilir: 2.8 milyon makinayı topluyor

Apple ile rekabette Note 7 ile başı derde giren teknoloji devi Samsung, şimdi de çamaşır makinaları yüzünden zor günler yaşıyor. Note 7'lerde meydana gelen patlamaların bir benzerinin de çamaşır makinalarında yaşandığı ortaya çıktı. 3 milyona yakın Samsung marka çamaşır makinası geri çağrılıyor. Güney Kore'deki geri çağırma kampanyasına kullanıcalardan yükselen tepki mahkemelik oldu. Bu konuda Türkiye'de henüz bir karar yok. Ancak Güney Koreli Samsung Çamaşır makinası kullanıcılarına evde tamir, yeni bir çamaşır makinası ya da farklı bir marka çamaşır makinası için alış-veriş çeki verme gibi uygulamalar var. Türkiye'de benzer durumla karşı karşıya olan tüketicilerin yetkili servise başvurmaları gerekiyor..
 

ÖNCE NOTE 7, ŞİMDİ DE ÇAMAŞIR MAKİNASI PATLADI

Cep telefonu pazarındaki iddialı ürünü Galaxy Note 7'yi geri çağırmak zorunda kalan teknoloji devi, bu kez de 2,8 milyon çamaşır makinesini geri çağırıyor. Sebebi, makinelerin kullanım sırasında patlama riskinin bulunması

Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu'ndan bugün yapılan açıklamada, "Çamaşır makinelerinin tepeleri, kullanım sırasında beklenmedik bir biçimde kasasından ayrılabiliyor. Bu da bir yaralanma riski oluşturuyor" denilerek, ürünlerin geri çağırıldığı ifade edildi.

CNBC'nin haberine göre, Samsung'a şimdiye kadar 733 adet "aşırı titreşim" ya da "tepenin çalışma sırasında kopması" şikayeti geldi. Bu yıl başında da Güney Kore devine "çamaşır makinelerinin patladığı" gerekçesiyle bir toplu dava açılmıştı.

SAMSUNG MAKİNESİ OLANLAR NE YAPACAK?

Samsung'dan yapılan basın açıklamasında, çamaşır makinesi sahipleri için iki çözüm önerisi sunuldu. Birincisi, bir yıl garantili evde tamir imkanı. İkincisi ise Samsung'dan ya da başka bir markadan yeni bir çamaşır makinesi almak için kullanılabilecek bir iade çeki. Bunu seçenler için yeni ürünün montajını ve eski ürünün nakliyesini de Samsung üstlenecek.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.