Saray'dan Selfie çubuğuna yasak

Selfie çekimini kolaylaştıran ve son zamanlarda kullanımı bir çılgınlık haline dönüşen selfie çubuğuna (özçekim çubuğu) yasaklar gelmeye devam ediyor.

20 Mart 2015 Cuma 04:22
Saray'dan Selfie çubuğuna yasak






Saray'dan Selfie çubuğuna yasak

Özçekim meraklılarının ellerinden düşürmediği selfie çubuklarına sınırlamalar gelmeye başladı. Selfie çekimini kolaylaştıran ve son zamanlarda kullanımı bir çılgınlık haline dönüşen selfie çubuğuna (özçekim çubuğu) yasaklar gelmeye  devam ediyor.

İlk olarak güvenlik nedeniyle Arsenal ve Tottenham Hotspur’un statları olan Emirates ve White Hart Lane'de yasaklanan özçekim çubuğu şimdi de saraylara giremeyecek. İngiltere'deki Londra Ulusal Galerisi ile Fransa'daki Versay Sarayı'nda özçekim çubuğu kullanımayacak. Yetkililer özçekim çubuğunun galeri ve saray dışında kullanılabileceğini, ancak iç mekanlarda yasaklandığını açıkladı. Gerekçe ise; çubuğun diğer ziyaretçilerin görüşünü engellemesi ve diğer sanat eserleri için tehlike oluşturması.

DİĞER ZİYARETÇİLERİ ENGELLİYOR

GEÇTİĞİMİZ yıl İngiltere’deki O2 Arena, SSE Wembley Arena, Brixton Academy gibi önemli konser mekânlarında da bu cihaz yasaklanmıştı. ‘Selfie’ye karşı değiliz, çubuğuna karşıyız’ diyen yetkililer, ‘Fotoğraf çekmek, normali bir alışkanlık. Özçekim konusunda söyleyecek bir sözümüz yok. Ancak, selfie çubuğu diğer katılımcıların sahneyi görmesine engel teşkil ediyor. Bunu hoş karşılamamız mümkün değil’ diyerek açıkladılar
Son Güncelleme: 20.03.2015 04:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.