Son dakika Cizre, O binada 60 PKK'lı öldürüldü

Terör örgütünün Cizre'de 3 yıl önce kurduğu karargah gece yarısı düzenlenen operasyon ile tamamen çökertildi. Çıkan çatışmada 60 terörist etkisiz hale getirildi.

08 Şubat 2016 Pazartesi 07:09
Son dakika Cizre, O binada 60 PKK'lı öldürüldü






Cizre'de o binada 60 PKK'lı öldürüldü

Son Dakika Cizre, Terör örütü PKK ile destekçisi HDP'nin haftalardır 'Yaralılar var çemberi kaldırın' diyerek dikkatleri üzerine çeken Cizre Bostancı Sokak 23 numaralı binaya gece operasyon düzenlendi.

Cizre'de son durum, Çatışmada en az 60 teröristin öldürüldüğü bildiriliyor. Öldürülen teröristler arasında örgütün bölge sorumlusu ile üst düzey yöneticileri de bulunuyor.

O BİNAYA GECE YARISI GİRİLDİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bodrum katında yaralılar olduğu öne sürülen binanın da bulunduğu Bostancı Sokak'taki bazı evlerde örgüt üyelerinin gizlendiği, ilçedeki silahlı terörist sayısının 70 civarında olduğu belirtilmişti.

Akşam saatlerinde güvenlik güçlerince söz konusu apartmanın bodrumuna operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmalar sırasında TRT Haber'de yer alan bilgilere göre; 60 yakın terörist öldürüldü.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evin bodrum katında oldukları iddia edilen yaralıların hastaneye ulaştırılması için 8 günden bu yana yürütülen çalışmalardan PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle sonuç alınamıyor. İlçeye bağlı Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta, 24 Ocak'tan bu yana bir evin bodrum katında oldukları öne sürülen yaralıların hastaneye ulaştırılması için Sağlık Bakanlığı ve güvenlik güçlerince ilk günden itibaren çalışma yürütülüyordu.

BİNA PKK'NIN BÖLGE KARARGAHI ÇIKTI

HDP'lilerin sözde sivil yaralıların olduğunu iddia ettiği bina PKK'nın bölgedeki ana karargahı çıktı. Yaralıların bulunduğu 23 numaralı binaya 3 yıldır PKK'lıların kimseyi yaklaştırmadığı, yabancı teröristlerin buraya giriş yaptığı ortaya çıkmıştı.

SARIYILDIZ: PATLAMA DUYULDU

Terör örgütü PKK'ya verdiği destek ile bilinen Sterk TV’ye konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “2 saat önce iki büyük patlama gerçekleşti. Sonrasında böylesi bir iddia ortaya atıldı. Binadakiler yanarak yaşamını yitirenin 9 kişi ve katledilen bir kişi dışında 52 kişinin olduğunu bizimle paylaşmışlardı. Öyle anlaşılıyor ki oradaki binadır. Elimizde net bir bilgi yok. Ama böyle bir vahşet yaşanmış olabilir. Günlerdir mahsur kalan insanların hastaneye taşınmasını istedik. Böyle bir şey yaşandıysa çok büyük katliamdır” dedi.

Operasyon bölgesinden verdiği bilgilerle bilinen "JİTEM" adlı Twitter hesabından da, bodrum katılda cephanelik olduğu, yetkililer ve muhabirlerin inceleme yaptığı iddia edildi. Ayrı hesaptan operasyon sonrası çekildiği iddia edilen ceset fotoğrafları yayınlandı. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı da (ANF) "Katliamdan sonra polisin hesaplarından paylaştığı bazı fotoları yayınlıyoruz" diyerek aynı fotoğraflara yer verdi.

Son Güncelleme: 08.02.2016 07:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.