Sydney Londra arası 2,5 saat

İngiltere, insanlık tarihinin en hızlı uçağını test etmeye hazırlanıyor. Londra'dan havalanacak uçak, Sydney'e 2.5 saatte ulaşacak

21 Ekim 2013 Pazartesi 07:51
Sydney Londra arası 2,5 saat






 

İngiltere'de tasarlanan uzay aracı, şimdi kıtalar arası uçuş uçağı olarak kullanılmaya hazırlanıyor. İlk uçuş 2014 yılında

İnsanlık tarihinin en hızlı yolcu uçağı sınama uçuşlarına hazırlanıyor. Richard Branson, şirketi tarafından tasarlanan uzay araçlarını ulaşım için kullanmak istiyor. Denemeler başarılı olursa SpaceShipTwo aracı, 23 saat süren Londra-Sydney uçuşlarını 2,5 saate indirecek. Uçuşların 2014’te başlaması hedefleniyor.

BİR ZAMANLARIN EN BÜYÜK HAYALİ


İngiltereli ünlü milyarder Richard Branson. Sahibi olduğu Virgin Galactic şirketinin yörünge altı uçuşlar yapması için tasarladığı uzay araçlarını ulaşım için de kullanmayı amaçlıyor Branson. Böylece 10 dakikanın altındaki yörünge altı uçuşlarda yerçekimsiz ortamın tecrübesini herkese sunmuş olacak. Uzaya çıkması için deneme uçuşları devam eden SpaceShipTwo aracı, 23 saat süren Londra-Sydney uçuşlarını 2,5 saate indirebilecek, ayrıca karbondioksit salınım oranını ciddi oranda azaltacak. Bir aksilik çıkmazsa uçuşlar 2014 yılında başlayacak.

    SpaceShipTwo uzay aracı ve WhiteKnightTwo ana gemisiyle deneme uçuşlarına devam eden Virgin Galactic, en son eylül ayında 21 metre irtifada başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.  Şirketin ticarî direktörü Stephen Attenborough, “Eğer ilk adımı başarıyla tamamlarsak, yolcu taşımacılığı için de güvenli bir uçuş sunabileceğimizi göstereceğiz.” diyor. Virgin Galactic’in süper hızlı uçakları, roketinden yayılacak gazları atmosfer dışına atacağı için küresel ısınmaya etki etmeyecek.  SpaceShipTwo uzay aracıyla yolculuğun maliyeti 250 bin ile 500 bin dolar arasında değişecek. Attenborough, şirketin uzun vadeli hedefleri arasında Ay’a turist götürmek, oteller yapmak olduğunu söylüyor. Force İndia şirketi Michiel Mol ve Hollanda Havayolu KLM’de benzer bir jet üretmek için kolları sıvadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.