Turkcell küresel işbirlikleri ile büyüyecek

Turkcell Superonline Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdem: Güçlenmek için küresel oyuncularla işbirliği şart

17 Eylül 2014 Çarşamba 01:40
Turkcell küresel işbirlikleri ile büyüyecek






İstanbul’da dördüncü kez düzenlenen Capacity Eurasia konferansında konuşan Turkcell Superonline Operatör İlişkileri ve Toptan Satış Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdem, küresel oyuncularla yaptıkları işbirliklerine dikkat çekerek, “Bu aynı zamanda bölge için bir yatırım. Küresel operatörlerin de bölgede yer alması için güvenli bir ortam sağlıyoruz” dedi.

Turkcell Superonline Operatör İlişkileri ve Toptan Satış Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdem, dünyanın başlıca telekom operatörlerinin bir araya geldiği ve sektörün geleceğini masaya yatırdığı Capacity Eurasia 2014’te gerçekleştirilen “Avrasya’da Strateji, Yenilikçilik ve İşbirliğiyle Büyümeyi Sağlamak” konulu panele katıldı. 

Turkcell Superonline’ın işbirlikleriyle büyümeye odaklandığını vurgulayan Erdem, “Stratejik ortaklık ve işbirliği oluşturmayı DNA’mızın bir parçası olarak görüyoruz. Bugüne kadar pek çok küresel oyuncuyla işbirliği yaparak Türkiye’ye getirdik. Hem ülkemizde hem de bölgemizdeki insanların bilgiye kolay ve hızlı erişimini sağlamayı amaçladık. Bunun için de sürekli yatırım yapıyoruz. Bunu sadece Türkiye için değil, bölge için yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Yatırımlarımızın ortaya çıkaracağı pozitif gelişmelerin, bölge ülkelerine mutlaka fayda sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

“Bölgede sağlanacak gelişmelerin ana aktörlerinden biri olacağız”

Erdem, Turkcell Superonline olarak, küresel operatörlerin de bölgede yer alması için güvenli bir ortam sağlamaya çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemde de bu çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, beş yıllık perspektifte bölgenin gelişeceğine ve bu gelişme sürecinin ana aktörlerinden biri olacaklarına inandıklarını belirtti.

“Altyapımızı paylaşıyor; sektör oyuncularıyla iş modelleri geliştiriyoruz”

Turkcell Superonline olarak, ülkenin batısından doğusuna uzanan ve 11 noktada yurtdışı ile bağlantı kuran 33 bin kilometrelik bir fiber optik altyapı inşa ettiklerini aktaran Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fiber il sayımız 14’e çıktı. Bu süreçte gerek altyapı gerek içerik konusunda uluslararası işbirlikleri kadar ulusal işbirliklerine de önem verdik. Biz artık fiber internet altyapısını sektördeki diğer oyuncularla paylaşan ve onlara iş yapma olanağı sağlayan bir oyuncuyuz. Turkcell Superonline’ın işbirliğine açık bu yapısında yıllardır edindiği bilgi birikimi büyük öneme sahip. Bu konuda bir örnek model haline geldik. Artık operatörler bizden deneyim paylaşımı talep ediyor. Böyle bir bilgi birikimini bölgede oluşturmuş olmak gurur verici. Sahip olduğumuz birikimi ve deneyimi paylaşıyoruz, yeni işbirliklerine açığız.”

İpek yolunu fiber yoluna dönüştürme stratejisi ile devam

Güçlü iletişim altyapısı ve jeopolitik konumu ile Türkiye’nin internet ağlarının kesişim noktasında yer aldığını belirten Emre Erdem, Turkcell Superonline olarak, yatırımlarına başlarken ortaya koydukları “İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na Dönüştürme” stratejisini aynı güçle sahiplenmeyi sürdürdüklerini ifade etti. Erdem, bu stratejiyi hayata geçirmek için attıkları en önemli adımın bugüne kadar hayata geçirdikleri 2,4 milyar liralık yatırım olduğunu vurguladı. Aynı zamanda dünya çapında Tier-1 operatörleri ile büyük ölçekli stratejik işbirlikleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem, Gürcistan, İran ve Irak’ın yanı sırı KKTC ve Avrupa’ya aktif olarak hizmet sunduklarını söyledi.

Son Güncelleme: 17.09.2014 01:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.