Türkiye'de en çok müzik ve dizi videoları izleniyor.

Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, dünya ve Türkiye özelinde öne çıkan video izleme istatistiklerini paylaştı.

06 Mart 2019 Çarşamba 10:08
Türkiye'de en çok müzik ve dizi videoları izleniyor.






Türkiye'de en çok müzik ve dizi videoları izleniyor.

Sosyal medya artık hepimizin hayatında azımsanmayacak bir yere sahip. Metin ve görsel olarak her gün içerik paylaşmanın yanı sıra düzenli olarak video izliyor ve video formatlı içerikleri diğer sosyal medya kullanıcıları ve web dünyasıyla paylaşıyoruz. Video platformlarının milyarlara ulaşan kanal ve kullanıcısı sayısı ile alternatif medya statüsüne yükseldiğini belirten Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, dünya ve Türkiye özelinde öne çıkan video izleme istatistiklerini paylaştı.

YouTube'un en büyük kanalları Tseries ve PewDiePie

87 milyon aboneye sahip Tseries ve PewDiePie, YouTube'da takipçi sayısıyla ilk 2 sırada yer alan kanallar durumunda. Benzer sayıda takipçi adedine sahip olmaları dolayısıyla hangi kanalın sıralamada ilk sırada yer aldığı hemen hemen her gün değişiklik gösteriyor. Bu iki kanalın ardından ise Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'ın yönettiği Kidrauhl kanalı geliyor. Kidrauhl adlı kanalın ise 43 milyon abonesi bulunuyor. 

Türkiye'de Netd Müzik üstünlüğünü sürdürüyor

13 milyon aboneye sahip Netd Müzik, Türkiye'deki en büyük Youtube kanalı olma özelliğini koruyor. Netd Müzik kanalını, 9.5 milyonun üstünde abone sayısıyla Enes Batur'a ait kanal ve 6.2 milyonun üstünde abonesiyle Orkun Işıtmak'a ait kanal takip ediyor.

Türkiye'de müzik ve diziler önde

Türkiye'de video izleme istatistikleri dikkate alındığında ağırlıklı olarak müzik videoları ilk sırada yer alırken, TV kanallarında yayınlanan dizilere ait videolar, çocuk ve bebeklere yönelik eğlenceli videolar, YouTuber olarak nitelenen meslek grubuna ait videolar ve pratik bilgi sunan videolar izlenme sayılarıyla dikkat çekiyor.

ABD'de pazar 135 milyar dolara ulaştı

Dünya genelinde izleyicilerin yüzde 5'i 1 dakikanın ardından izlediği videoyu kapatıyor, yüzde 65'lik izleyici kitlesi ise 2 dakikanın ardından izlediği videoyu sonlandırıyor. İzleyicilerin yüzde 90'ı ürün videolarının karar verme süreçlerine yardım ettiğini düşünüyor. Tüm bu rakamlara yansıyan dijital video endüstrisinin geldiği noktaya göz atıldığında, yalnızca ABD'de 135 milyar dolarlık bir pazar göze çarpıyor.

Youtube kullanıcılarının yüzde 20'si ABD vatandaşı

"Broadcast yourself" yani kendini yayınla mottosuyla yola çıkan Youtube, 88 ülkede ve 76 dil seçeneğiyle hizmet veriyor. Youtube aktif kullanıcılarının yüzde 20'si ABD vatandaşı. Diğer kalan yüzde 80'lik dilimi ise ABD dışındaki 87 ülke oluşturuyor. YouTube kullanıcılarının yüzde 62'sini erkekler, yüzde 38'ini ise kadınlar oluşuyor. 

Murat Erdör hakkında

TED Ankara Koleji'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1999 yılında mezun olan Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi" üzerine master yaptı. Finans, hizmet ve enerji sektörlerinde yerli ve yabancı birçok şirkette çalıştıktan sonra, uzun süre dijital pazarlama ve otomasyon konusunda dünyanın sayılı markalarından biri olan Emarsys'de Türkiye Ülke Müdürlüğü görevini yürüttü. Emarsys'deki başarılarının ardından Türkiye'nin lider pazarlama platformu Euromessage'da Türkiye Genel Müdürü olarak çalışan Erdör, 20 senelik kurumsal hayata ara verip kendi firmasını kurdu. Kariyerine "dijital dönüşüm danışmanı" olarak devam eden Erdör, aynı zamanda "Bilgi Paylaştıkça Güzel" temalı www.muraterdor.com adlı web sayfasıyla farklı konularda sektöre katkıda bulunuyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.