Twitter 10 bin karakterle daha özgür olacak

140 karakterle sınırlı olan Twitter'da büyük yenilik gündemde. Karakter sınırlamasının 10 bine yükseleceği haberi sosyal medyayı sallıyor.

06 Ocak 2016 Çarşamba 10:41
Twitter 10 bin karakterle daha özgür olacak






Twitter 10 bin karakterle daha özgür olacak

Twitter şirketi, haberlere ilişkin açıklama yapmazken, şirketin CEO'su  Jack Dorsey Twitter hesabından yeniliklerin sinyalini verdi. 
 
Dorsey, yazdığı bin 325 karakterlik metnin ekran resmini paylaştı.  Dorsey, yaptıkları incelemelerde birçok kullanıcının karakter sınırlamasını aşmak  için uzun metinlerin ekran resmini twitlerine eklediğini tespit ettiklerini  belirterek, bu resimlerin metin biçiminde paylaşılmasının daha kullanışlı ve  güçlü olacağını düşündüklerini ifade etti. 


Teknoloji haberleri veren Re/Code internet sayfasında isimsiz  kaynaklara dayandırılan haberde, Twitter'ın 140 karakter sınırlamasını kaldırmaya  hazırlandığı iddia edildi. 
 
Karakter limitinin nisan sonu ya da mayıs başında 10 bine çıkarılacağı  kaydedilen haberde, bunun dışında farklı yeniliklerin de düşünüldüğü belirtildi. 
 
 
Karakter sınırlamasının "yaratıcılık" ve "özlü olmayı" geliştirdiğini  ve bunu çok sevdiklerini ifade eden Dorsey, ancak kullanıcıların talepleri  doğrultusunda yenilikler aramaktan da kaçınmayacaklarını belirtti. 
 
Dorsey, açıklamasında karakter sayısının artırılacağını açıkça  belirtmedi fakat sınırın 10 bin karaktere çıkacağı haberlerine de herhangi bir yalanlama getirmedi. 
Son Güncelleme: 06.01.2016 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.