USB bellek; 220 Volt elektrikle bilgisayarı kül etti!

Bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmez veri - bilgi taşıma deposu olarak bilinen USB bellekler, geliştirilen yeni bir sistemle, cihazların kabusu olabiliyor..

17 Ekim 2015 Cumartesi 18:48
USB bellek; 220 Volt elektrikle bilgisayarı kül etti!






 USB bellek; 220 Volt elektrikle bilgisayarı kül etti!
Katil USB'lere dikkat. Bilgisayarlara zarar veren virüslerin yerini katil USB bellekler alıyor. Bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmez veri - bilgi taşıma deposu olarak bilinen USB bellekler, geliştirilen yeni bir sistemle, cihazların kabusu olabiliyor..

BİLGİSAYARI ATEŞ TOPUNA ÇEVİREBİLİR


Teknolojinin ve internetin gelişmesiyle birlikte bilgisayarlar, her an yanımızda bulundurabildiğimiz ve internete bağlanabilmesi sayesinde neredeyse bütün işlemlerimizi halledebildiğimiz cihazlar haline geldiler Birçok işlemin yapıldığı bilgisayarlar yeterince güvenli mi sorusu farmlı yenilikleri de beraberinde getiriyor

YÜKEK VOLTAJLI ELEKTRİK AKIMI 

Bilgisayarlarımıza, internet üzerinden gelebilecek her türlü saldırıya veya kötü yazılıma karşı koruma olarak virüs programları yüklüyoruz. Bu programlar bazı durumlarda yeterli olabilseler de bazen bilgisayarlarımızın maruz kaldığı ve bizden habersiz şekilde gerçekleştirilen fiziksel müdahaleler, oldukça tehlikeli olabiliyor. Bu durum, en az bilgisayarımızda olduğu kadar önemli bilgileri barındıran taşınabilir belleklerde de geçerli. Bir güvenlik firması çalışanı, önemli bilgilerinizin bulunduğu USB belleğinizin çalınması, kaybolması veya kurcalanması gibi durumlarda bu cihazların içerisinden bilgi alınmaması için oldukça gösterişli bir düzenek hazırlamış. Taşınabilir belleğe kurulan düzenek, USB belleğin yabancı olan bilgisayarlara yüksek voltajda elektrik akımı vermesini ve bu bilgisayarları anında kül etmesini sağlıyor. Tasarımın sahibi ve yapımcısı "Dark Purple" takma isimli güvenlik firması çalışanı, USB belleğinin içine kurduğu ve dışarıdan hiçbir şekilde farkedilmeyen bir düzenekle bunu gerçekleştirdiğini belirtti.

KATİL USB 

"Katil USB" olarak anılan bu USB içerisinde DC-DC dönüştürücülerin bulunduğu bir düzeneğe sahip. USB aygıtı herhangi bir USB girişine takıldığı an dönüştürücülerden birisi kapasitörleri aktif hale getiriyor ve böylece USB belleğin içinde bulunan 220 volt elektrik akımı USB girişinden direkt olarak bilgisayara aktarılıyor. Böyle bir akım karşısında devrelerinin fazla yüklenerek yanmasından başka şansı olmayan bilgisayar, işlemin elektrik iletemeyecek hale gelene kadar tekrarlanmasıyla birlikte küle dönüşene kadar yanıyor. Bu elektrik akımı USB girişlerinin direkt olarak bağlı olduğu anakartı, işlemciyi ve hatta bağlı olan diğer cihazları yaktığından dolayı USB'yi izinsiz şekilde kullanan kişi son derece pişman oluyor. Katil USB aygıtı, sahip olduğu düzeneğin sadece elektriği iletmesi nedeniyle uygun girişi olan bütün cihazları saniyeler içerisinde kullanılmaz hale getirebiliyor. 
Son Güncelleme: 17.10.2015 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.