Uzay'ın derinlerini 400 kat daha büyük göreceğiz

NASA'nın yeni teleskobu TESS uzak galaksileri ve öte gezegenleri keşfetmek için geliştirildi. İlk test fotoğrafı bile bilim dünyasında hayranlık uyandırdı.

22 Mayıs 2018 Salı 00:41
Uzay'ın derinlerini 400 kat daha büyük göreceğiz






Uzay'ın derinlerini 400 kat daha büyük göreceğiz

Bu fotoğraf, TESS’in dört kamerasından yalnızca ikisi kullanılarak çekildi ve uydunun gerçek kapsamının ufak bir bölümünü oluşturuyor. Uydu, bu fotoğrafta görünenden 400 kat daha fazla bir uzay boşluğunu gözlemleyebiliyor.


Amerikan Uzay Ajansı tarafından nisan ayı sonunda fırlatılan ötegezegen avcısı uydu 'Transiting Exoplanet Survey Satellite' (TESS), Güneş Sistemi dışından çektiği ilk fotoğrafını yayınladı.


NASA’nın Güneş Sistemi dışında yeni gezegenler keşfetmek üzere tasarladığı yeni uydusu TESS, 200 bin yıldızı tek bir karede fotoğrafladı


TESS sayesinde insanoğlunun daha önce bilmediği binlerce yeni ötegezegen keşfetmesi ve daha sonra James Webb Teleskobu’yla yakından incelenmesi planlanıyor.

Şu an test aşamasında olan ve önümüzdeki ay resmen operasyonlarına başlaması planlanan TESS’in ilk fotoğrafı, Centaurus takımyıldızının güneyindeki 200 bin yıldızı gözler önüne serdi. Fotoğrafın sol altında parlayan ise geceleri en parlak görünen Beta Centauri isimli yıldız:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.