Uzaya ticari kargo göndermek için 'Fikir' aranıyor

Havacılık ve uzay sektöründe dünyanın lider kuruluşlarından Lockheed Martin, uzaya gönderilecek ticari kargolar için fikir arıyor. 

09 Ekim 2018 Salı 00:18
Uzaya ticari kargo göndermek için 'Fikir' aranıyor






Uzaya ticari kargo göndermek için 'Fikir' aranıyor


Uzay yolculuklarının ticarileşmesinin önünü açan uluslararası şirketler, şimdi de yenilikçi fikirlere kapalarını aralıyor. İnovatif kargo gönderim imkanı, aya ilk ticari operasyon için zemin hazırlayacaktır.
Dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji şirketlerinden Lockheed Martin bugün, Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresi (IAC)’nde NASA’nın Orion uzay aracında ticari kargo taşımacılığı ile ilgilendiğini duyurdu. Şirketin derin uzaya ticari fırsatlar getirme vizyonu kapsamındaki ilk adımı pazar araştırması olacaktır.  

Türkiye'nin havacılık sektöründe öncü haber sitelerinden ucuszamani.com'da yer alan habere göre Lockheed Martin, uzayın derinliklerinde yeni görevler için tasarlanan ve astronotlar için yeni iş sahaları planlıyor. Uzayda daha önce gittikleri yerlerin çok ötesine götürecek dünyanın yegane uzay aracı Orion’un en önemli müteahhidi. Şirket, yerel ve uluslararası organizasyonların Orion’un Ay’a gidip geriye döneceği önümüzdeki görevlerde taşıyabileceği ticari yükler için fikir üretmelerini istedi. Yükler; bilim, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), sanat ve eğlence, veri ile ilgili veya herhangi bir ticari değer olabilir. Kargo kabin ekibinin bulunduğu araç içinde ya da aracın dışına sabit veya ayrılabilir şekilde monte edilerek taşınabilir.

Lockheed Martin bu konuda Uluslararası Uzay İstasyonuna ticari erişim lideri NanoRacks ile çalışıyor. NanoRacks uzay istasyonuna 700’ün üzerinde kargo taşıdı.

Orion’da ticari kargo taşınması, bu alandaki gelecek gelişmelerin doğal başlangıcı olacaktır. 

Anahtar Kelimeler:
Lockheed Martin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.