Vodafone Araç Takip Sistemi yakıttan tasarruf ettiriyor

Vodafone, yeni araç takip kampanyasıyla şirketlerin operasyonel verimliliğini artıyor

01 Ekim 2014 Çarşamba 07:15
Vodafone Araç Takip Sistemi yakıttan tasarruf ettiriyor






Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin dijitalleşme ihtiyaçlarını analiz eden Vodafone, yarına bugünden hazırlanmak isteyen işletmelere önemli tasarruf imkanı sunan çözümlerini yeni iş ortaklarıyla geliştiriyor.

Vodafone İş Ortağım müşterilerinin operasyonel verimlilik hedeflerine katkıda bulunan yeni araç takip kampanyasıyla Vodafone’un çözüm ortakları arasına FiloTürk de eklendi. Kurumsal müşterilerin ticari araçlarına takılan cihaz sayesinde rota, yakıt tüketimi, hız gibi veriler anında merkezden takip edilerek maliyetler azaltılıyor. Saha ekiplerine uzaktan destek vermeyi ve denetimi kolaylaştıran çözümler şirketlere yakıt tüketiminde %15’e varan oranda maliyet avantajı sağlıyor. 


Vodafone, Yarına Hazırım Platformu’yla işletmelerin dijitalleşme endeksini ölçmeyi ve şirketleri yarına bugünden hazırlayacak çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Şirketlerin dijitalleşme ihtiyaçlarına yönelik olarak Vodafone İş Ortağım çatısı altında geliştirilen araç takip kampanyası, işletmelerin rekabetçilik, kârlılık, verimlilik ve tasarruf hedeflerine katkı sağlıyor. İş ortakları ağına FiloTürk’ü de katan Vodafone İş Ortağım, yeni Araç Takip Sistemi Kampanyası ile müşterilerine 12 ve 24 aylık taksit kolaylığı sağlıyor. Araç Takip Sistemleri ile müşterilerinin saha ekiplerini anlık olarak takip etmesine imkan tanıyan Vodafone İş Ortağım, işletmeler için yakıt giderlerinde %15’e varan oranda maliyet avantajını mümkün kılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi: “Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeleri yarına hazırlamak için dijital dönüşüm hareketini başlattık. Vodafone İş Ortağım çatısı altında oluşturduğumuz Yarına Hazırım Platformu’yla işletmelerin dijital skorlarını hesaplayarak, onların dijital alanda ihtiyaçlarını belirlemeye başladık. İşletmelerin yarına bugünden hazır olmalarını sağlayacak, verimliliklerini artıracak çözümler geliştiriyoruz. Bu çözümlerin ilki yeni araç takip kampanyamız. Vodafone İş Ortağım çatısı altında hayata geçirdiğimiz makinelerarası iletişim (M2M) çözümümüzle, araç takip sistemini kurumsal müşterilerimizle en avantajlı şekilde buluşturuyoruz. Geniş çözüm ortağı ağımıza katılan FiloTürk gibi birçok iş ortağımız ile birlikte işletmelerin saha ekiplerini anlık olarak takip edebilmelerine ve yakıt maliyetinde %15 tasarruf sağlamalarına yardımcı oluyoruz. M2M teknolojilerinde 20 yıllık deneyimimiz ve global gücümüzle her ölçekte işletmenin ticari araçlarını uzaktan takip ederek operasyonel verimliliklerini artırmalarına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle tüm şirketleri Vodafone İş Ortağım dünyasına davet ediyoruz.”

Ayda 32 TL’den başlayan avantajlar

Türkiye’nin ilk mobil takip operatörü olarak 2010 yılında Mobiliz tarafından kurulan FiloTürk, Vodafone Araç Takip Sistemi’nin uygulayıcısı olarak Vodafone İş Ortağım çözüm ortağı ağına katıldı. Türkiye’de 200.000’in üzerinde araçta kullanılan FiloTürk araç takip ve filo yönetim sistemi, sektöründe lider 15.000’i aşkın firmaya hizmet veriyor. Araç takip sistemlerindeki deneyimiyle FiloTürk, müşterilerine verim ve rekabet gücünü artırıcı çözümler sunuyor. 

Vodafone İş Ortağım’ın yeni Araç Takip Sistemi Kampanyası’nda 12 ve 24 aylık taksit kolaylığı sağlanıyor. Araçlara takılacak cihazların taksit bedeliyle birlikte, 50 megabayt internet ve her yöne 30 SMS içinde hazır gelen çözüm 24 ay taksitle ayda 32 TL’ye, 12 ay taksitle ayda 52 TL’ye Vodafone kurumsal müşterilerine sunuluyor. Araç takip cihazlarının montajı, FiloTürk gibi Vodafone İş Ortağım’ın FiloTürk gibi birçok çözüm ortağı tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. 

Anlık kontrollerle etkin iş takibi
 
Vodafone’un makinelerarası iletişim teknolojisiyle araçlardan topladığı verileri işleyen araç takip sistemi, işletmelerin değerli yüklerini, sahada bulunan araçlarını ve saha ekiplerini internet üzerinden haritalarda izleyebilmelerine olanak sağlıyor. Vodafone İş Ortağım müşterileri için araç takip uygulaması ile ticari araçlara Filotürk gibi birçok çözüm ortağı ile ücretsiz monte ettiği cihazlar sayesinde, GPS uydularından konum ve araç üzerindeki sensörlerden farklı bilgiler toplanıyor. Bütün bilgiler Vodafone’un M2M SIM kartı aracılığıyla Vodafone mobil internet ağı üzerinden veri merkezine iletiliyor. Ardından işletmeler, internet üzerinden pratik şekilde tüm takip verisini inceleyebiliyor.

Bu bilgiler, hem anlık hem de geçmişe yönelik detaylı raporlarla müşterilere sunuluyor. Araç takibi ve veri analizi sayesinde araç sürücülerinin doğru kullanım alışkanlıklarını kazanması sağlanarak, yakıt giderlerinin azaltılmasına katkıda bulunuluyor. Aracın gerçek konumu ile varış noktasına ne kadar uzakta olduğu görülerek merkezden saha ekiplerine doğru rota planlaması ve rota bilgilendirmesi yapılabiliyor. 

Araç güvenliği sağlanıyor

Ayrıca Vodafone araç takip sistemi, güvenlik konusunda da şirketlere katma değer sunuyor. Sürücünün sefere çıktığı andan itibaren güvenli araç kullanım prensiplerine ve trafik kurallarına uygun hareket edip etmediği izlenebiliyor. Olası çalınma durumlarında aracın yeri anında tespit edilebiliyor ve istenildiğinde araç uzaktan durdurulabiliyor. 


Dünyanın öncü makinelerarası iletişim şirketlerinden biri olan ve bu alanda 20 yıllık global tecrübesi bulunan Vodafone’un dünya çapında 44 ülkede, makinelerarası iletişimde kullanılan SIM kartı bulunuyor. Machina Research’ün verilerine göre, Vodafone Grubu, makinelerarası iletişimde günümüzde dünya lideridir. M2M çözümleri konusunda öncü uygulamalara imza atan Vodafone, tüm dünyada 14.9 milyon kurumsal müşterisine M2M hizmeti sunuyor.

 

Son Güncelleme: 01.10.2014 07:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÖZTÜRK SADİ 2021-03-07 00:19:56

Araç takip sistemim var takılı fakat mobil cepte kulanıyordum silindi şifremi hatırlayamadım ne kulanıcam