Wi-Fi ile şarj artık mümkün

Nikola Tesla'nın insanlık tarihine armağan ettiği en büyük çalışmalardan biri olan kablosuz elektrik iletimi artık mümkün..

23 Nisan 2014 Çarşamba 20:14
Wi-Fi ile şarj artık mümkün






Wi-Fi ile şarj mümkün mü?, Wi-Fi ile şarj dönemi başlıyor

Uzaktan şarj teknolojisi her geçen gün yeni bir gelişme kaydediyor. Nikola Tesla'nın uzun yıllar üzerinde çalıştığı kablosuz elektrik gönderme dönemi başlıyor. Wireless modem sistemleri üzerinden enerjiye çevrilebilen sinyalleri yeniden doldurulabilen tüm piller üzerinde deneyen uzmanlar olumlu sonuçlar aldı.
Dipol Coil Rezonans Sistemi yeni akıllı ofisler ve evler için kablolu tüm şarj ünitelerini devre dışı bırakıyor. Şimdilik 5 metre mesafeye kadar, akıllı telefonları, tablet, diz üstü bilgisayar hatta bilgisayarların güç kaynaklarını bile doldurabilen sistem aynı anda 40 kadar telefonun piline güç göndermeyi başardı.


Kafelerde, kalabalık iş merkezlerinde ve büyük alışveriş merkezlerinde hızlı ve kolay enerji üretim merkezleri kurmayı hedefleyen Güney Kore'li Chun T.Rim, Nokia Lumia'nın devrim niteliğindeki başarısını daha geniş mecralara taşımak istiyor. Nükleer ve Kuandum Mühendisliği Profesörü Chun T. Rim ve ekibi'nin geliştirdiği sistem, LED TV'lerin pyanısıra USB kollektörlere bağlanmış havalandırma cihazları, basit fanlar, aydınlatma araçları için önemli bir başarı sağlamış durumda. Sistemin, enerji ihtiyacı olan cihazı her hangi bir nesneye gerek duymadan şarj ünitelerini doldurana kadar güç gönderme prensibi üzerine çalıştığını belirten uzmanlar, uzun menzilli güç aktarım konusunda umutvar olduklarını dile getiriyorlar. Wi Fi sinyallerinin ulaştığı her yere enerji göndermeyi hedefleyen şirket yetkilileri önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde toplu şarj alanları oluşturmanın güç olmadığını belirtiyorlar


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.