Yazılımcılar bedelli parası toplamak için parti veriyor!

Bedelli uygulamasını yıllardır bekleyen yazılımcılar, alacaklarını tahsil edemeyince zor durumda kaldı, gençlerin bulduğu yeni yöntem ise oldukça farklı...

13 Şubat 2015 Cuma 09:36
Yazılımcılar bedelli parası toplamak için parti veriyor!






Yazılımcılar bedelli parası toplamak için parti veriyor

Bedelli askerlik uygulamasına en çok yazılımcı gençler sevindi. Ancak sektörde tahsil edilemeyen alacaklar bedelli askerlik parasını denklemeye yetmeyince gençler ilginç bir yol buldu. Bir süredir alacaklarını tahsil edemeyen yazılımcı, çareyi parti vermekte buldu.

Bedelli askerlik için geçerli sürenin sonuna yaklaştığımız bugünlerde, bedelli askerliğe başvuranların sayısı 150.000'e yaklaşmış durumda. 1988 öncesi doğumluların, 18.000 TL vererek yararlanabildiği bu uygulamanın, başvuru sayısıyla, diğer uygulamalara göre öne çıkması dikkat çekiyor.

Bedelli askerlik için gereken ücreti toparlayabilmek için, Orkut Murat Yılmaz adlı yazılımcı da, ilginç bir yönteme başvurdu. Hem çalışıp hem de yüksek lisans yapan ve uzun süredir yaptığı işlerin ödemesini alamadığından yakınan Orkut Murat Yılmaz, bedelli ücretini toplayabilmek için bir parti düzenleyecek. Düzenlediği partinin biletlerini bed50.com adlı web sitesi üzerinden satışa çıkaran Orkut Murat Yılmaz, herkesi bir bilet alarak partisine katılmaya çağırıyor.

11 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:30'da Beyoğlu'ndaki The Loft adlı mekanda düzenlenecek olan partinin biletleri, bed50.com'dan, kredi kartı ile parti saatine kadar satın alınabilecek.
Son Güncelleme: 13.02.2015 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.