Yeni iPad'de hangi yenilikler var?

Apple, 5. nesil iPad tanıtımını 22 ekim tarihinde yapıyor. Peki yeni iPad özellikleri neler, hangi yenilikler yeni iPadlerde bulunacak

21 Ekim 2013 Pazartesi 02:13
Yeni iPad'de hangi yenilikler var?






 

Yeni iPad bekleyenler için 22 tarihi oldukça önemli. 5. nesil iPad'ler iki gün sonra hayranlarıyla buluşuyor Apple, 22 Ekim’de tarihinde yeni cihazların tanıtılacağını duyurdu. Yine San Francisco’da düzenlenecek olan tanıtım etkinliklikleri, simultane canlı yayınla Londra’da eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce gazeteci bu etkinliği yerinden takip edecek.
Şimdi teknoloji dünyasının en çok merak ettiği soru şu; Apple 22 Ekim’deki bu özel etkinlikte ne gibi yenilikler tanıtacak?

iPad Mini 2

Son aylarda en çok dedikodusu yapılan ürünlerden birisi iPad Mini 2.

Cihazın 7.8 inçlik ekran boyutunda bir değişiklik beklenmiyor ama yeni iPad Mini’ye retina ekran özelliğinin gelme ihtimali yüksek.

Yeni versiyonda kasanın biraz daha ince, kamera kalitesinin daha iyi, işlemcinin ise A6’ya yükseltilmesi bekleniyor. iPhone 5S’in parmak izi okuma teknolojisi Touch ID’nin de yeni iPad Mini’de olacağı diğer iddialar arasında.

5. nesil iPad

Wall Street Journal ve teknoloji bloğu sonnydickinson.com’a göre beşinci nesil iPad geliyor.

Yeni nesil iPad’in ekran boyutu, bir önceki gibi 9.7 inç olacak ama internette yayınlanan bazı videolara göre bir önceki versiyona göre belirgin derecede daha ince olacak. Cihazın tasarımının iPad Mini’ye benzemesi bekleniyor.

Diğer beklentler arasında 64 bit A7 işlemci, daha kaliteli bir kamera ve parmak izi tokuma teknolojisi Touch ID de var.

Yeni renkler mi geliyor?

Teknoloji dünyasındaki söylentiler arasında yeni iPad ve iPad Mini’nin de tıpkı iPhone 5S gibi beyaz, uzay grisi ve altın renk seçeneklerine sahip olacağı iddia ediliyor.

13 inçlik iPad olur mu?

Wall Street Journal, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir haberle Apple’ın 13 inçlik iPad prototiplerini denediğini iddia etti. Bu iddia yakın bir gelecekte gerçek olabilir ama 22 Ekim’deki etkinlikte böyle bir ürün beklenmiyor. Diğer beklentiler arasında yeni nesil Mac Book Pro ve Mavericks işletim sistemi de var 22 Ekim’de tanıtılması beklenen ürünler arasında ayrıca Intel Haswell işlemcili Mac Book Pro bilgisayar ve yeni işletim sistemi OS X 10.9 Mavericks de var. Bu kadar yeniliğin yanında bir Mac Mini güncellemesi de açıkçası pek de sürpriz olmaz.

Tüm bu söylentilerin ne kadarının gerçek olduğunu ve diğer tüm yenilikleri 22 Ekim’de San Francisco ve eş zamanlı olarak Londra’da düzenlenecek olan özel etkinlikte göreceğiz. Bakalım sıkı gizlilik politikası ile meşhur Apple ne gibi sürprizler hazırlıyor?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.