Yeni iPad'in özellikleri

Teknoloji devi Apple, yeni iPad'i tanıttı. İşlemci hızı, çalışma süresi ve hafifli ile yeni iPad kullanıcıların gözdesi olmaya aday

22 Ekim 2013 Salı 00:00
Yeni iPad'in özellikleri






ABD'li teknoloji devi Apple, iPad'in yeni modeli 'Air'i tanıttı. Yeni iPad 453 gram ağırlığıyla adını aldığı 'hava' gibi hafif olacak.
9.7 inç Retina ekrana sahip yeni iPad Air, 453 gram ağırlığı ve yalnızca 7.5 milimetre kalınlığı ile dördüncü jenerasyon iPad'den 200 gram daha hafif ve yüzde 43 daha ince bir yapıya sahip olacak. 1 milyardan fazla transistor ile 64-bit mimarili yapıda üretilecek iPad Air, A7 işlemciye ve iPhone 5S'te de kullanılan harekete duyarlı M7 çipini içerisinde bulunduracak. iPhone 5S'le tanıtılan iTouch, yani parmak izi tanıma sistemi ise iPad Air'da yer almayacak.
5 megapiksel iSight kamerası ile 1080p video kaydına olanak sağlayacak iPad Air'ın ön yüzünde bulunan FaceTime kamerası ise geliştirilen pikselleri ve özelliği sayesinde daha iyi bir görüntü kalitesi sunacak.

Apple'ın CEO'su Tim Cook ve diğer yöneticileri tarafından 'iPad Air'olarak tanıtımı yapılan 9.7 inç retina ekranlı tablet, bir önceki modele göre yüzde 28 daha hafif ve yüzde yirmi daha ince. 64-bit A7 işlemciye sahip olan üründe ayrıca M7 hareket sensörü de bulunuyor.

Yeni iPad Mini’nin boyutlarında bir değişiklik yok ama ekranı 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü retina ekrana yükseltilmiş. Ayrıca tıpkı iPad Air gibi 64-bit A7 işlemci ve M7 hareket sensörüne sahip.

iPad Air ve iPad Mini gümüş ve uzay grisi olmak üzere iki ayrı renkte satışa sunulacak. Farklı kombinasyonlar yapmak isteyenler içinse 6 farklı renkte yeni kılıf üretilmiş. 1 Kasım’dan itibaren ABD’de satılacak olan ürünlerin fiyatı 399 ve 499 dolardan başlıyor. Türkiye resmi satış tarihi ve fiyatı henüz belli değil.

Yepyeni ve inovatif bir tasarıma  sahip olan Mac Book Pro, 4, 6, 8 veya 12 çekirdeğe kadar yükseltilebilen Intel Xeon işlemciye sahip. PCIe-temelli flaş depolama özelliği olan Mac Book Pro, konvansiyonel masaüstü cihazlarından 10 kat daha fazla performans sunuyor. 20 Gbps bağlantı hızlı altı adet Thunderbolt girişi olan bu cihaz Aralık ayında satışa çıkacak.

 

200’den fazla yeni özellikle gelen yeni OS X işletim sisteminin adı ise Maverick. Daha hızlı ve daha güvenli bir sistem olmayı vaadeden Maverick ücretsiz olarak Mac App Store’dan indirilebilecek.

 

Etkinlikte tanıtımı yapılan bir diğer ürün ise 13 inç retina ekranlı Mac Book Pro oldu. Dört çekirdekli i5 ve i7 Intel işlemcili bu cihaz, 9 saatlik pil ömrü vaad ediyor. Bir önceki versiyona benzer çizgilere sahip olan ürün sadece 0.71 inç inceliğinde.

iWorks ve iLife uygulamaları 64 bit işlemciler için baştan sona yenilenmiş. Yeni iPad Mini ve iPad Air kullanıcıları bu uygulamaları ücretsiz olarak indirebilecek. Apple Store’da iPad için özel olarak geliştirilmiş uygulamaların sayısı ise 475 bini aşmış durumda. Teknoloji meraklıları yeni ürünlerin görüntülerine zaman.com.tr'den ulaşabilirler.

Yaklaşık 10 saat pil ömrüne sahip olacak iPad Air klasik beyaz ve siyah renklerinin yanı sıra gümüş renk seçeneğiyle de tüketicilerin beğenisine sunulacak. iPad Air'ın fiyatı ise 499 dolardan başlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.