Yollarda dev ekranlı TIR görürseniz şaşırmayın

Hatalı sollamaların neden olduğu kazalar yüksek teknoloji sayesinde en aza inecek gibi görünüyor. Samsung mühendisleri tarafından geliştirilen yeni sistem sollamak istediğimiz TIR'ın önünü görmemizi sağlıyor.

19 Haziran 2015 Cuma 04:25
Yollarda dev ekranlı TIR görürseniz şaşırmayın






Yollarda dev ekranlı TIR görürseniz şaşırmayın

Trafikte sık sık ölümlü kazalara neden olan hatalı sollamalara dikkat çekmek ve güvenli yol sürüşünde teknolojik arayışlara destek vermek isteyen Samsung, digital TIR'larla önemli bir deneye imza attı.
Samsung mühendisleri tarafından geliştirilen bir sistem şehirlerarası yollarda test ediliyor. Samsung "The Safety Truck" projesi özellikle TIR sürücülerinden tam puan almış görünüyor.
Samsung ile Arjantin’den geldi. Arjantin’de her saat en az bir kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarını azaltmak için harekete geçen Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ilginç bir çalışmaya imza attı.

Samsung Arjantin'de, trafik kazalarının önüne geçmek için The Safety Truck (Güvenlik Tırı) adı verilen bir  projeyi başlattı. Özellikle tek gidiş – tek geliş yollardaki hatalı sollamaları azaltmayı amaçlayan proje çerçevesinde yola çıkan Samsung tırlarına, kamera ve dev monitörler yerleştirildi.
Samsung Arjantin ile reklam ajansı Leo Burnett Buenos Aires tarafından hazırlanan yol güvenliği kampanyasında kullanılan bu tırların yaygınlaşması ile hatalı sollamalardan kaynaklanan trafik kazalarının da önüne geçilmesi planlanıyor.



TIR'LARIN ARKASINDA DEV EKRAN

Yeni nesil TIR'lara monte edilen sistem çoklu kamera ve Samsun tarafından geliştirilen yüksek çözünürlüğe sahip dev ekrandan oluşuyor. Sağ şeridi kaplayan TIR'ı arkadan gelen araçlara, aracın önündeki trafiğin durumu hakkında çok net bilgiler veriyor.

Böylece hatalı sollamaların ve ölümcül kazaların önüne geçilmiş oluyor.

Kamyon ve çekicilerde devrim niteliğinde yeni bir başlangıcın ilk işareti olarak kabul edilen teknolojik yeniliğin uygulanılabilirliliği konusunda somut bir adım atılmış değil. Ancak yüksek teknolojiyi trafikle bütünleştiren sistem ölümcül kazaların önlenebilmesi adına oldukça umut verici.

Rus internet sitesi AdMe.Ru'da yer alan habere göre Samsung yol seyir ve trafik güvenliğini artıran yüksek teknoloji içerisinde Wriless Kameralar'ın elde ettiği görüntüyü farklı araçlardaki alıcı ekranlara aktarılması için de çalışmalar yürütüyor.

Samsung mühendislerinin Bluetooth teknolojisi ile Tır ve kamyonların etrafındaki diğer araçlara yol bilgisi hakkında görüntülü bilgi aktarması için 2012 yılında farklı bir çalışma yaptığı biliniyordu.
Son Güncelleme: 19.06.2015 04:34
Anahtar Kelimeler:
The Safety Truck
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.