Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın açıklamalarının Anayasa suçu olduğunu belirterek, “Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir” dedi. Kral Selman bin Abdülaziz’in davetiyle gittiği Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan özetle şunları söyledi:

TERÖRİSTLİĞİN CEZASI ÖLÜM OLMALI
                   
Herkes ve her kesim 2016 yılına girdiğimiz şu günlerde bu yeni yıldan beklentilerini dile getiriyorlar. Benim beklentim de ise en çok terörün ülkemizde biran önce sonlandırılmasıdır. Yalnız sonlandırma derken öyle taviz vererek sonlandırmaya karşıyım. Çünkü taviz her zaman yeni tavizi doğurmaktadır. Yeni yılda en büyük beklentim teröristler için yani askere, polise, öğretmene, memura ve sivil vatandaşa kurşun sıkan, bağımsızlığımızın timsali şehitlerimizin kanını temsil eden ay yıldızlı bayrağımıza karşı terör faaliyetinde bulunan ve cezaları bağımsız mahkemelerce kesinleşmiş tüm teröristler idam edilmelidir. Artık herkes bu vatan hainlerini bu ülkenin temiz insanları tarafından ödenen vergileri ile bakmak zorunda değiliz.

    -SUÇU İŞLEYEN BEDELİNİ ÖDESİN

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan dönüşünde uçakta basın mensuplarına yaptığı açıklamalarına harfiyen katılıyorum. Anayasada belirlenen dokunulmazlığa sığınıp kimse vatan hainliği yapamaz. Anayasa Allah’ın insanlara emri değil. Sonuçta biz insanların yazdığı bir metinden oluşmaktadır. Bunun için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında belirttiği gibi HDP eş başkanlarının anayasal suç niteliğinde açıklamaları var. Hem de öyle ne yenilir ne de yutulur. Parti kapatılmasına karşıyım. Suçu partiler işlemiyor. Ama partide görev alanlar işliyor. Onun için bu ülkeyi bölmeye çalışan ve bin yıllık kardeşliğe karşı çıkan kim varsa artık hukuk önünde cezasını vermeli. Bunun içinde gerekirse dokunulmazlıklar zaman kaybedilmeden kaldırılmalı ve devletin ne kadar bu işte ciddi olduğu ortaya konulmalıdır. Eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra Sırrı Süreyya Önder, Grup başkanvekilleri dahil, tüm açıklama yapan makamı ne olursa olsun tüm partililer yüce yargının önüne çıkarılmalıdır.  

    -“HESAP VERİR VE DENETİMLİ BAŞKANLIK”

    Uzun zamandan beri dillendirilen ve son dönemde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi ile daha çok dillendirilen Başkanlık sistemi artık iyiden iyiye ele alınmalı ve başkanlık sisteminden korkulmamalıdır. Çünkü, anayasamıza göre şuan ki anayasamıza göre cumhurbaşkanı vatana ihanetin dışında yargılanamıyor ve hesap vermiyor. Ama oluşturulacak başkanlık sistemi ile hesap verilirlik ve denetim getirilebilir. Bundan korkmamak lazım. Bugün ABD’de başkanlık sistemi var. Sadece ABD’de değil dünyanın bir çok ülkesinde var. Onlarda olduğu gibi olmasın artık birde Türk tipi başkanlık sistemi olsun. Ne bileyim yeniden senato kurulabilir. Yeni denetimli bir başkanlık sistemine neden karşı çıkılıyor? Belki ülkemiz için daha iyi olabilir. Ama mutlaka denetim ve hesap verilebilmeli. Onun için başkanlık sistemi öcü olarak görülmemeli. İyi kurgulanarak yapılmalı. Darba anayasasını istemediğimize göre. O zaman bir anayasa ile yeni denetimli bir başkanlık sistemine ben evet diyorum. Hem de belki bu vesile ile önümüzü görür ve ülkemizin önündeki diğer meseleleri daha iyi çözümleriz. Boş işlerle zaman kaybetmemek gerek artık.
 
   -“NOKTA KONULMALI”

 Etrafımız ateş çemberi. Boşuna dememişler Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Onun için teröristliği seçen bedelini öder. Yani artık ceza evinde bu vatan hainlerini bakmamak lazım. Vatan hainliğinin gereği idamdır. Son nokta artık beklenmeden konulmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.