TOPLA  BAVULLARIMI SEBASTİAN !!!

Evet , gerçek bir televizyon izleme özürlüsü olduğum doğrudur.Aklımı korumak için bilinçsizce devreye girmiş  bir çeşit savunma mekanizması yani ,elimde değil..

Ama o hain şeytan yok mu? Dürtüyor işte bazen ☺ Dur bir açayım da ses olsun diyen iç sesime kurban gittim işte bugün de…sabahın sekizinden beri yaptığım nefes egzersizlerim ,  içten gülmeli meditasyon doğaçlamalarım ziyan oldu gitti beş dakikada…bak gel gellerim sağlı sollu gelmeye başladı bile.

Ne demiş ?Ne demiş ?….Off yine demişşş.

'Beyefendiler 1603 liralık asgari ücreti beğenmiyor. Eline diline dursun , ya nereden nereye' demiş.

Hep nankörlük hep nankörlük . Yersin işte böyle fırçayı beyefendi.

Adamlar kim bilir ne ince bir hesaplar  yaptılar da buldular bu rakkamı  ,O  üç liralık küsuratı da mı görmüyorsun ?Valla  İsviçreli Bilim adamlarına sorsan çıkamazlar  işin içinden utançlarından yemyeşil olurlar. 

İçimdeki Bilgeye sorsan hep aynı şeyi söylüyor ‘ Yazma böyle şeyler Bihter yazma . Bak dağ var , bağ var , bayır var , çayır var , olmadı deniz , güneş… kapat şu televizyonu , bak sen işine’ diyor. Bende diyorum ki  ‘Ulan Sayın Bilge , bu ülkede apolitik olmak için geri zekalı olmak yada ilaç kullanmak şart.’ Yok yok yapamıyacağım ben buralarda..

Topla bavullarımı Sebastian, Japonya’ya gidiyorum.  Wabi Sabi yapacağım ☺

??? Wabi Sabi mi??? O ne ki ne ???

Wabi Sabi kısaca , eksik olandaki bütünlük , mükemmel olmayandaki mükemmellik , geçicinin kalıcılığıdır.İnsanı doğal bir döngünün bütünü olarakak görmek isteyen ve herkesi güzelliği ayrıntılarda bulmaya ince bir zevkle yaşamaya davet eden bir yaşam felsefesidir.

İşte böyle bir şey , ben de yeni yeni anlamaya çalışıyorum.Henüz anlamadım ama  anlarsam yırtarım. 

O zaman büyük şehirlerde toplu taşımayı özendirmek ve  trafik sıkışıklığına çözüm bulmak için köprü ve otoyollara okkalı bir zam yapan ve bunu gururla sunan emilsiyon çevrecisi beyinlerde ki kusurun yerine mükemmelliği görebirim belki.Dolar kuru üzerinden yapılacağı söylenen bu zammın da,  kurun düşüşe geçmesinden ötürü açıklanmadığını düşünen kendi beynimin kusurunu görmezden gelebilirim.

Ve işte TV zehirlenmesi de bu olsa gerek.

Eeeee başka ne olmuş derken…..Kadıköy’ de kestirmeden gitmek için kamyonetini ilk bakışta yüzün üstünde olduğunu düşündüren dönembeçli merdivenlerden tak tak tak indiren yeteneği harcanmış Türk şöförünü ve ona gel gel abi diyen kahraman iki ilkokul öğrencisini  gördüm.

O da yetmedi .Her nasıl olduysa belediye otobüsünde dili boğazına kaçan minnacık bebeğinini bir kenara fırlatmış çığlık çığlığa bağıran bir anne ve desibel komasında kitlenmiş zavallı bir baba , ve  bu çocuğu bütün bu şartlarda hayata döndüren otobüs şöförünü gördüm…Tam da dün okumuştum Nostradamus’un 2018 kehanetlerini … ‘’2018 ‘te çocuk sahibi olmak isteyen kişiler yasal izin ya da lisans almak zorunda kalacak’’ ohhh yaaaa…. Olur mu ? Olur ?  Lütfen olsun. Ama 3.dünya savaşı çıkmasın , Vezüv patlamasın ve de dünyaya Astroid çarpmasın, rica edeceğim. Hiç çekemem ☺

Herşeye ramen daha yaşayacağımız çooook güzel şeyler olmalı veeee  her zamanki gibi , var mı memlekette , dünyada kayda değer bir haber diye de Meltem’e sormalı.

Güya bugün sen kim sanat kim diyenlere inat sakarlık sanatımın ustalıklarını anlatacaktım.Olmadı.O da araya bir şey girmezse bir dahaki sefere  kaldı artık.

Sevgiyle,

Bihter Bangı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.