IRAK TÜRKMENLERİ İÇİN GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULMALI

 

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili, Peşmergeler’in kontrolündeki Kerkük’te uğradığı silahlı saldırıda şehit olmuştur.

Kerkük'ün Askeri semtinde, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerce polis control noktasına yakın bir mevkide aracına düzenlenen susturucu silahlı saldırıda başından vurularak şehit edilen Münir Kafili, hatırlanacağı üzere geçen yıl Tuzhurmatu’da taziye çadırına yapılan ve onlarca kişinin öldüğü intihar saldırısından yaralı olarak kurtulmuştu. İstanbul’a getirildiği hastanede kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğumda, kısa sureli dertleşmiştik. Dönüşü olmayan kutsal bir yola çıktıklarını söylüyordu. Dünyada bütün Türklerin mazlum ve mağdur durumda olduklarından söz etmiştik. Allah’a emanet ederek yanından ayrıldığımızda, O’nun gözleri “mücadeleye devam” diyordu.

Kerkük Merkez İlçe Meclisi başkanlığı görevini de yürüten, Türkmen davasının öncü neferlerinden Münir Kafili’ye yapılmış olan bu saldırıyı, Türkmen halkına yapılmış bir saldırı, Türkmen davasına yapılmış bir tehdit ve Türkmen Cephesi liderini ilk defa resmi devlet protokolü ağırlayan Ankara’ya da verilen bir gözdağı olarak değerlendirmekteyiz. Kanaatimizce bu olay ile Ankara’ya Kerkük’ün statüsüyle ilgili mesaj verilmek istenmiştir. Bilindiği üzere İŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından Irak ordusunun Kerkük’ten çekilmesiyle 12 Haziran’da Peşmerge güçleri kente girerek kontrolü ele geçirmişti.

Bu son hadise bir kez daha bölgedeki Türkmenlerin can ve mal emniyetlerinin kalmadığını göstermesi bakımından önemlidir. Türkmen kuruluşlarının altını çizerek ifade ettiği üzere, Irak’ta çok geç olmadan Türkmenler için güvenli bölge oluşturulması noktasında Ankara girişimde bulunmalıdır.

Ankara’nın, İŞİD güçlerinin kontrolü altında bulunan bölgelerde; gözlerini, gönüllerini Ankara’ya çevirmiş olan silahsız ve savunmasız Türkmenlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda uluslararası kamuoyu nezdinde girişimde bulunacağına inanıyoruz. Ankara, 5000 yıllık bir geçmişi olan Türk milletinin temsilcisi, güçlü bir iradenin sesi ve gözü durumundadır. Elbette iki ateş arasında kalan Türkmen kardeşlerimizin insani yardıma ihtiyaçları vardır. Ancak asıl beklentileri yağ paketleri, makarna kollileri değil, Türk ordusunun taa kendisidir…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.