Türkiye son 24 saattir sansür garebetiyle boğuşuyor. Kimileri bir vatandaşın 'Benim müstehcen resimlerimi yayınladılar' diyerek mahkemeye kapatma davası açtığı ve sonuç aldığı açıklamasını yaparken, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla BTK tarafından kapatıldığı iddiaları da sürekli tartışıldı. Önce mahkeme kararı ile kapatıldığı iddia edildi, Ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kapatılma konusunda talepleri olmadığını duyurdu.

Kısaca dün geceden itibaren girişleri kısıtlanan Twitter konusunda yaşananlar tam bir muamma. Hatta twittir'a girilip girilmedi de tam olarak bilinmiyor, çünkü Twitter'a yasak konulduğu ve girilmedi tartışmaları da twitter üzerinden yürütülüyor.
İşte tam bu aşamada Twitter avukatının Ankara'ya gelmesi ile gerçek ortaya çıktı. Uzun süredir Türkiye'de sorumlu büro açması için bastıran Ankara'nın son atağı ile Twitter yönetimi hizaya geldi. Bu süreci adam gibi yönetmesi gereken Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nın ise en küçük bir açıklama bile yapmaması dikkatlerden kaçmadı.
Yıllardır Türkiye'de vergi vermeyen, hukukçularını bile Google üzerinden sağlayan, sorumlu bulundurmayan Twitter son gelişme ile geri adım atmak zorunda kaldı.
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ise bu konuda kamuoyunu aydınlatmayınca ortaya yasakçı, sansürcü bir ülke görüntüsü çıktı ki,
Türkiye bunu hiç mi hiç hak etmiyor...
Koskoca Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nın ve BTK'nın bu konuda halkı neden düzenli olarak bilgilendirmediğini kimse sormadı. Biz soralım
Sayın UHB yetkilileri, son 24 saattir, Twitter erişimi konusunda halkı neden aydınlatmıyorsunuz.
Twitter Sansürü gerçek mi?
Başbakanlık, bu konuda bir açıklama yapma gereği duyduğuna göre sizin sorumluğunuzda olan bir konuda neden suskun kalıyorsunuz?
Twitter Türkiye'yi, Türk yetkilileri adam yerine koymuyorsa, kunu neden kendi kamuoyunuza anlatmıyor, anlatamıyorsunuz?
Siyasi hesaplaşmaların içerisinde Türkiye'nin sansürcü ülke olarak anılması iletişim özgürlüğüne darbe vuran telefon dinlemeleri üstüne karabiber gibi ekilirken, birinci elden halkı aydınlatma görevi size ait değil mi?
Kamuoyunun bilgilendirilmesi için bakanlıkta illa Sayın Binali Yıldırım mı olmalı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.