VER GİTSİN !!  3 GÜNDE  5 KİLO DİYETİ

Neeeee ????…..3 günde 5 kilo muuuuu??? 

Yok canııım. Olur mu sahiden ? ☺ 

Ya denesem mi acaba ? Gitmezse ne olur ki denemiş olurum. 

Şu zavallı bedenime ne hain diyet planları uygulamadım ki ben . Ah bir derdini anlatabilse …. Herhalde ilk iş Bitez Adliyesine gider  beni kasten adam öldürmeye teşebbüsten dava eder.  

Etsin iyi olur ☺ zaten ben de ondan şikayetçiyim.

‘’İnsan hiç bedeniyle konuşur mu’’ de me  ? Konuşur Şekerim.

Bu işin geçi erkeni yok.Benim  de bedenimle ilk konuşmam 2017 yılında bir yaz akşamı oldu. Bana çoook şey öğreten sevgili dostum , Yaşam Koç’um , Oya Yavuz , nerdeyse beni benden iyi tanıdığı için,  bana bir bedenimi tanıyorum meditasyonu hediye etti. 

Maalesef olayın gerçekleşeceği  yer benim evin salonuydu  , ve tek sıkıntı 12 yaşında ki oğlumun evde olmasıydı .. ‘’Ne istiyorsan odana getiriyim şimdi ama bir saat odandan çıkma’’ diye yalvardım ama nafile ☹

Oya canlı tanığı olarak ne der bilmem ama , yine de kendi adıma ,  hayatta yaptırılmayı çalışıldığım bu ilk meditasyonu kısmen başarıyla tamamladığımı düşünüyorum. Bir  saat boyunca içimden hayır göbeğimi sevmiyorum , diş etlerimede ayriyetten  gıcığım desem de dışımdan ayak parmaklarımı , hatta onların tırnaklarını , kulak mememi , omurgamı , ince bağırsaklarımı , saç köklerimi veee heeeeerrrr bişeyimi sevdiğimi bağıra bağıra itiraf ettim. Hepsinden de onlara iyi bakmadığım için beni affetmelerini diledim. 

O gece oğlum bana ‘’ Bu  işi yapmak için paramı aldınız yoksa para mı verdiniz’’diye sordu ☺ Buyur buradan yak…

Tamam bende başlangıçta hadi be olur mu böyle saçma sapan  şey dedim ama sonra sonra anladım ki , benim sevmediğim her  bir yerime aslında ben hep kötü davranmışım. Yani ne ektiysem onu biçmişim . İşte o gün bugündür konuşuyoruz  bedenimle .. başım ağrısa , karnım ağrısa konuşup kendi aramızda hallediyoruz.

Konuşuyoruz  dedim ya , söz verdim : Bu sene fırına sokup kollarımı yakmayacağım , kulağımı arabanın kapısına kıstırmayacağım ,yatarken kafamı yatak başlığına güm diye vurmayacağım , kırdığım bardakların cam kırıklarını ıslak mendille toplayıp ellerimi kesmeyeceğim , sebze kasalarına takılıp bacağımı yırtmayacağım , parmağımın ucunu yanlışlıkla kesip kopartmayacağım , gözümü direksiyona sokup morartmayacağım , dikkatli yürüyeceğim ,düşmeyeceğim , kötüüüüü şeyleri  az yiyip az içeceğim.Hep  birbirimizi seveceğiz.  

Neyse gelelim  şu diyete ,yani bende pek çok kadın ve adam gibi hep aynı dertten muzdaribim. Su içsem yarıyor be kardeşim. Yuhhh olsun böyle metabolizmaya . 

Adam gibi diyetisyene gidip , tahlillerimi yaptırıp , kibrit kutusu kadar peynirli , elma ara öğünlü reçetelerimi elime alıp efendi gibi sağlıkla kilo vereceğime ….yada kapı gibi bir vega testi yaptırıp 6 ayda mum gibi eriyeceğime ….elimde bilgisayar yok mu bu işin bir kısa yolu diye o kadın sitesi senin bu kadın sitesi benim hep dolaşıp durmaktayım. Bildiğin kapı gibi Türk’üm işte ☺

Eeeee , arayan bulurmuş , Evreka … 3 günde 5 kilo verdiren patates diyeti….

Olay basit… Üç gün sadece haşlanmış patates yeniyor oda maksimium 4 orta boy. Üzerine de yağsız yoğurt ve istediğim baharatlardan…bu kadar. 

Kolaymış yaaa .. Ben yaparım bunu deyip akşamdan patateslerimi haşladım tabii. Neticede patates işte , saçma sapan zayıflama hapları gibi adam öldürmez . Gerçi bolca şeker ve nişasta depolayacakmışım gibi görünüyor ama  denemeye değer dedim ve başladım. 

Ne zaman mı ?☺ 5 gün önce….

Şimdi gelelim neticeye…Birincisi öylede gözüktüğü kadar kolay değilmiş .Ancak üçüncü günün öğlenine kadar dayanabildim. Ve muhteşem patates diyetimi , mandalinalı cheesecake in dayanılmaz cazibesine kurban ettim gitti.

İkincisi , sonuç  yine de fena değil , - 3 kg….aman şimdi o yağdan gitmemiştir, yok o kastır , yok sudur, yok hemen geri gelir,  geyiğine hiç girmeyelim lütfen. 

 Neyse ne …başlangıç için iyi bir motivasyon işte… şimdi her gün bir saat yürümeye başla  , diyet falanda yapma , bir oturuşta  bir kuzu da yeme …zaten aylık eksi üç kilo ediyor. Yaza kadar ohooooo ……

Ben yine de uyarmayı ihmal etmeyim , bu tarz ağır diyetlere  en azından aile hekiminize danışmadan başlamayın.  Kamikazeliğin alemi yok. Ne me lazım  patates zehirlenmesi olursun , Bihter dediydi o verdiydi falan ben karışmam. Bilgine, ☺

Ve tabiî ki fazla sevgiden hiiiiiiiiiiiiiiiç zarar gelmez , biz bedenimle birbirimizi seviyoruz. 

Sende sev Sen seni sevmezsen , seni kim sever sonra ?

Neşeli , sağlıklı , dopdolu bir hafta olsun.

Bihter Bangı  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Figen diker 2018-01-08 23:18:24

Müthiş bir yazı olmuş Bihter'cigim, kalemine sağlık...