Ahmet OKUMUŞ

            Geçen hafta sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortasında ticari araçlara uyguladıkları fiyatları ve yaşanan kaosu sizlere anlatmaya çalıştım. Hazine Müsteşarlığı TESK ve TŞOF’un artan sigorta primleri nedeniyle tepkilere kayıtsız kalmayarak tarafları toplantıya çağırmış. Güya sigorta şirketleri son 7 yıldır her yıl ortalama 1 milyar zarar ediyorlarmış. Yani 7 yılda 7 milyar bu eski parayla 7 katrilyon. Fakat geçen hafta ki yazımda nasıl zarar ettiklerini sizlere aktarmıştım. Hatta bazı büyük gazetelerin yazarları ve bazı televizyonların program yapımcıları da adeta yazı ve programları ile sigorta şirketlerinin zarar ettiğine noter makamı gibi şahitlik ediyorlardı.

İsteyen istediği gibi fiyatları artıyor. Her sigorta şirketinin kendine ait bir fiyat politikası var. Örneğin İstanbul ilimizde aynı model bir minibüsü 5 bin liraya da sigorta yapan sigorta şirketi var. 25 bin liraya da sigorta yapan sigorta şirketi var. Yani dershanelerde yaşanan fiyat politikası aynen sigorta şirketlerinde de mevcut yaşanıyor. Dershaneler ile Trafik sigortası arasındaki tek fark sigorta zorunlu dershane zorunlu değil. Tabi yazılı ve görsel basında çıkan bu haberler hazine müsteşarlığını hemen harekete geçirmiş olacak ki geçen hafta apar topar toplandılar. Toplantıda nerede ise sigorta şirketleri zarar ettikleri için bir ağlamadıkları kalmış. Ya anlayamadığım bir firma 1 yıl zarar edip ikinci yıl düzeltmek için aynı işe devam eder. Fakat 7 yıl üst üste 1 er milyar zarar edeceksin ve halen ben bu işi yapacağım diyeceksin. Bu işi yapana gülerler. Ülkemizde yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 33 sigorta şirketi var. Bu şirketlerin yaklaşık 24 tanesinin yüzde yüz sermayesi yabancı. Sadece 8’i yerli sermaye. 1’i de yabancı ortaklı sigorta şirketi bildiğim kadarıyla.   

  Sizler ile burada çarpıcı bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Şimdi sigorta şirketleri ticari araçlardan zarar ediyoruz diyerek normal araçlara göre 5 kat fazla ücret alıyorlar. Ama olay gerçekte öyle değil. Çünkü sigorta şirketleri ticari araçlardan asla zarar etmedikleri gibi kar ediyor. Zararı hususi araçlardan yapıyorlar. Bakın iddiamı rakamlarla ortaya koyacağım. 1.Ocak 2013 tarihi ile 30 Eylül 2013 tarihleri arasında 6 milyon 413 bin 835 adet poliçe düzenlenmiş. Bu poliçelerden 1.645.197.595 Türk lirası tahsil edilmiş. Toplamda 1.827.158.439 lira tazminat ödenmiş. Yani hususi otomobillerden 181.960.844 lira sigorta şirketleri zarar etmiş. Yine aynı dönemde 50.693 adet ticari taksi poliçesi düzenlenmiş. Bu poliçelerden 69.172.468 Türk lirası tahsil edilmiş. Yine toplamda 57.686.250 Türk Lirası tazminat ödenmiş. Bu dönemde de sigorta şirketleri ticari taksilerden 11.486.216 lira kar etmiş. Aynı dönemde Ticari Otobüslerden 9.207.192, İş Makinalarından 7.218.431, Traktörlerden, 4.142.276, Motosikletlerden 6.005.690, Tankerlerden 384.641, Çekicilerden 75.865.331, Özel Amaçlı taşıtlardan 33.037, Dolmuşlardan 1.230.177, Minibüs Dolmuşlardan 25.134.422 ve Otobüs dolmuşlardan 9.288.257 Türk Lirası kar elde edilmiş.

 Şimdi bunun zarar neresinde ve niçin ticari taşıtların sigorta bedelleri bu kadar artırılıyor. Sizlerde bu zarar uydurmasına artık inanmazsınız.  Gerçekten sigorta şirketleri bu kadar zarar ediyorsa niçin yabancı sigorta şirketleri ülkemizde böyle cirit atıyorlar. Baksanıza 33 sigorta şirketinden sadece 8’inin sermayesi yüzde yüz yerli. Bu iş bu kadar zarar ediyorsa niçin yabancılar burada. Kusura bakmayın hiçbir yabancı yatırımcı zararına 7 yıl üst üste aynı işi devam ettirmez. Bu bana göre vurun abalıya. Yani her alanda olduğu gibi yine şoför esnafının sırtına binmişler vesselam. İşin doğrusu şoför esnafı cezalandırılıyor. Acilen zorunlu olan trafik sigortasında fiyatlar serbest olmamalı. Vurun abalıya devri artık kapanmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.