Yıllardır nisan ayında gündeme gelen ve 100üncü yılında tavan yapan “Ermeni soykırımı iddiası” hep yapıldı yapılmadı söylemi ile tenis topu gibi gitti geldi.

İlginçtir ki gündeme getiren Ermeniler değil diğer ülkeler veya diğer toplumlar.

Yine ilginçtir ki bir yıl “soykırım” diyen bir ülke bir başka yıl yumuşatılmış ifadeler kullanarak ne söylemek istediklerini kendilerinin de anlamadığı bir söylemde bulundu.

Bunlardan daha da ilginç olanı Ermenistan yada diğer ülkelerde yaşayan Ermeniler kalkıp da “birkaç yıl önce soykırım demişken şimdi bu yıl neden demiyorsunuz” diye sormadı soramadı.

Bu konu ile yıllardır ilgilenmemiş İsviçre “Ermeni soykırımı yoktur” demeyi yasaklayan bir karar aldı ve Doğu Perinçek’in meydan okuması karşısında koskoca ülke rezil oldu.

 

Şimdi tüm bunlar bile Ermeni Halkı ile nasıl alay edildiğini fazlası ile açıklıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti   yıllardır “yapmadık” , “kabul etmiyoruz” , “konuyu tarihçilere bırakalım” şeklindeki karşı tezler ile bu ilgisizler ile gereğinden fazla muhattap olmuştur.

 

Konu ; 1915 yılında yani 1.dünya savaşında Osmanlı topraklarında yer alan Ermenilerin ölümü ve bunun bir soykırım olarak iddia edilmesidir.

Şimdi çok ama çok basit 2 soruyu dünyaya sormak gerekiyor.

1.Soykırım tanımı kaç kişinin ölmesini baz almaktadır ? Bu “asgari ölüm adedi” kararını hangi kişi/kurum hangi yetki yada sıfat ile almıştır ?

2.Dünya’da bu kadar kitlesel ölümlerin yer aldığı kaç tane olay vardır ? ve hangileri için “soykırım” kararı alınmıştır ?

 

Türkiye yıllardır sorması gereken  bu soruları sorup bu ülkeleri kendi, halklarına ve dünyaya rezil edip  iddia edilen bu sorununu  Ermeni vatandaşları ile çözebilirdi.

Ortada bir dünya savaşı  var. İnsanlık tarihinin bilmem kaçıncı savaşı.

Başrolde hep aynı ülkeler ve toplumlar var. Savaşı başlatıyor. Bir sürü insan ölüyor. Yaralanan yada sakat kalan bir o kadar çabası. 

O savaş bitiyor ama yeni savaşı çıkaracak yeni dönemleri yönetiyorlar ve utanmadan sıkılmadan savaşta olan olayları gündeme getirip sudan çıkmış balık gibi temizi oynuyorlar.

Yargılanması  gereken savaşın içindekiler mi ? yoksa savaşı çıkaran ve kendi koydukları savaş kuralına uymadan savaşanlar mı ?

Dünyaca ünlü aktör Russel Crow bile Türkiye’de çektiği son film ile ilgili  olarak “Avustralya ve Yeni Zelandalıların ülkelerinden 20.000 km uzakta  ne işi varmış?” sorusu ile kimin yargılanacağının cevabını fazlası ile vermiş.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim Çubukçuoğlu 2015-04-20 23:41:02

konuyu çok güzel bir bakış açısıyla değerlendirmişsin enver..tebrik ederim.siyasiler de bu açıdan yürüse gereken cevaplar daha güzel verilecek.