YAŞAMAK”  dediğin  buymuş meğer…
ÖZLEMEKMİŞ... hiç  gidilmeyecek yerleri   hiç gelmeyecek sevgiliyi özlemekmiş…Çocukluğundaki bayramları, artık gidemediğin köyünü  ama en çok da anne kokusunu özlemekmiş..
TAKDİR  beklemekmiş bazen...birilerinden azar işitmek.. ”Başardım” dediğinde sevinmek  başaramadığında kadere atıp tutmakmış…
Alıp başını kaçıp gitmek istemekmiş bazen hayat..
Hesapsız kitapsız harcamakmış zamanı....bir gün zamanın durmasını istemek başka bir gün zamanla yarışmakmış..
Söz vermekmiş…bazen de verdiğin sözü tutamamakmış…
 “YAŞAMAK”  dediğin  buymuş meğer…
BEKLEMEKMİŞ  en çok… Hiç açılmayacak kapıları , iyileşmeyi , sevgiliyi , tatile gitmeyi , emekli olmayı ama en çok da bir gün mutlu olmayı beklemekmiş..
Kendini kandırmakmış çoğu zaman…Kandıramadığında acı çekmekmiş..
BÜYÜK konuşmakmış…Büyük konuşmalardan sonra  büyük susmakmış…
PİŞMAN  olmakmış…Okumadığın için, okuyup da yanlış iş seçtiğin için, söz dinlemediğin ..evlendiğin ve  evlenmediğin için…ayrıldığın ve  ayrılmadığın için, haketmeyenlere verdiğin değer  ve zaman için…yanlış kararlar , kaçırdığın fırsatlar  ama en çok da hayatı ıskaladığın için pişman olmakmış..
SUÇLULUK  duymakmış…İyi bir anne ,baba  ya da evlat olamadığın için...ailene, çocuklarına, sevdiklerine ve kendine   yeterince zaman ayırmadığın için… onları kırdığın ve aldattığın için…hiçbir işte  çok iyi olamadığın için…dedikodu yaptığın , sana güvenenlere sırt çevirdiğin …sandığın kadar güçlü ve cesur olmadığın için suçluluk duymakmış..
KİN duymakmış bazen hayat !...Sana haksızlık yapanlara, değer vermeyenlere , istediğini yapmayanlara ..eşine, işine, patronuna, arkadaşına ,akrabana kin duymakmış.. .
KISKANMAKMIŞ…kardeşini , sevgilini,  terfi eden  arkadaşını, senin gidemediğin yerlere  gideni..başaramadığını başaranı kıskanmakmış bazen hayat !
AĞLAMAKMIŞ…En sevdiklerini  uğurlarken ağlamakmış.. Giden sevgilinin ardından, söylenen sözün ağırlığından ağlamakmış…Evlenirken, boşanırken ,terkedilirken , dosttan darbe yediğinde, sevdiklerin sırt çevirdiğinde  ağlamakmış.. .Çocuğunun  doğumunda, mezuniyet töreninde, düğününde ,tezkeresinde ağlamakmış..
“YAŞAMAK”  dediğin  buymuş meğer…
KORKMAKMIŞ...Yalnızlıktan, parasızlıktan, hastalıktan, işsizlikten, savaştan ,düzenden, değer görmemekten, takdir edilmemekten, aldatılmaktan  ve ölümden korkmakmış..
KENDİNE ACIMAKMIŞ…Herşeyin üst üste  geldiği zamanlarda , yaşadıklarını ve yapılanları haketmediğini düşünmekmiş…
Yalnız kalmakmış…Hiç  evlenmemekmiş.. Evlenip  yine de yalnız kalmakmış..  boş evde duvarlara bakmak kapı ve telefon zili beklemekmiş..
Kalabalığa karışmakmış bazen hayat…Hiç yalnız kalamamaktan şikayet etmek, yalnız kaldığında da konuşacak  insan aramakmış..
AFFETMEKMİŞ bazen hayat !...Tüm öfkeni , kinini bırakıp yaşananları unutmakmış…
UNUTMAKMIŞ… ve unuttum sandıklarını  tekrar tekrar hatırlamakmış bazen…
YAŞAMAK dediğin buymuş meğer..
GÜLMEKMİŞ…bir deniz kenarında.. sinemada.. ama en çok da sevdiklerinin yanında  dolu dolu kahkaha atmakmış..
Ektiğini biçmekmiş çoğu zaman…ihtiyacı olana yardım etmek.. Kötü gününde yanında olana minnet duymakmış…
GURUR  duymakmış…Bitirdiğin okulla, başardığın işle, kazandığın parayla, namusunla  gurur duymakmış.. Annenle, babanla, çocuklarınla ,kendine verdiğin emekle duyduğun gururmuş hayat !..
Bazen de Kibir ile gururu karıştırmakmış !..
ŞAŞIRMAKMIŞ… Sürprizlere...seçim sonuçlarına…beklenmedik misafirlere, mesajlara şaşırmakmış..
ÖĞRENMEKMİŞ.…Tüm yaşanmışlıklardan sonra  elinde kalan tek bir öğretiyi en büyük kazanç  hanene yazmakmış..
“YAŞAMAK”  dediğin  buymuş meğer…
“Boş ver “  demekmiş bazen  herşeye…  Yakalayabildiğin küçücük AN’larda mutlu olmakmış..
Alınterinle  aldığın evin, araban, hediyen…yapılması gereken işler, ödenmesi gereken faturalar, gidilmesi gereken tatillermiş…
Haklısın “…”Seni seviyorum”…”Özür dilerim”…”Sana ihtiyacım var”…”teşekkür ederim”  cümlesini  daha çok kurabilmekmiş…
Sevdiğine sarılıp uzanmakmış meğer hayat !.…Taze çekilmiş kahve kokusu…susadığında bir bardak su…üşüdüğünde  sıcak bir yatakmış..
Yağmurdan sonra toprak kokusuymuş !..bahçende açan bir çiçek.. balkonda gerinen bir kedi ..ocakta pişen yemek..
Bir dostun telefondaki sesiymiş hayat !..bir  romanın altını çizdiğin iki cümlesi…indirimde aldığın bir çift  ayakkabı.. uzaktan kulağına çalınan bir şarkı…
Denizden geçen vapur…sabah şakıyan kuşlarmış…
Yaşamak dediğin ŞÜKRETMEKMİŞ… Aldığın nefes için,  kendin ve sevdiklerinin sağlığı için..yaşadığın için şükretmekmiş…
Cennette  sandığın meleklerle yeryüzünde karşılaşmakmış bazen  HAYAT !..
YAŞAMAK dediğin  en çok da SEVMEK  ve  UMUT  etmekmiş..

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.