Kanka, son 15 yılın yükselen trendi. Canım arkadaşımın yeni nesil için uydurulmuş, bir önceki nesil tarafından dandik, çıkarcı ve biraz da yalakalığın yobazlaşan arkadaşlık değerleri içine sızma biçimi olarak tanımlanmıştır. Daha eski nesil ise "o ne acur cinsi mi?" denilerek botanikgillere gönderme yapılmıştır.
Kankalığın değişik modelleri oluşmuştur. Al gülüm vergülümcülükten "Kanka kontürüm bitti 2 tl yollarmısın"a kadar düşmüştür. Görüldüğü gibi arkadaşlığın can pazarı bölümünden ayaklara düşmüş bit pazarı bölümünde akşam üstü malı gibi ucuz ve kaynağı meçhuldür.

Bu gizemli arkadaşların ortak bir özelliği de konumları statüleridir. Buyurgan, talepkar ve ukaladır. Çünkü perde gerisinde kalarak posta koymanın dayanılmaz hazzını, ilk kez böğürtlenli pasta yemiş çocuk hevesinde tatmışlardır bir kere...

Tıpkı Yasemin'in kankaları gibi.

Yıllardır aynı konum ve aynı rütbede hatta aynı şehirde aynı kurumlarda çalışan bu kankaların iletişim yolları, mesaj verme biçimleri aynıdır, kimbilir belki yedikleri bile aynı olabilir!

Yasemin'in kankaları hep aynı gazetelere konuşurlar, adetleri böyledir. Telefonları 11880'den ya da eski üskü şehir rehberlerinden bulurlar. Telefonda numarayı çevirirler ve kendilerini şöyle tanıtırlar "Alo ben adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı bir Tüm Generalim, gazetenizden bir yetkiliyle konuşmak istiyorum"

Santral görevlisi muhtemelen soracaktır,

-Kim aradı diyelim?

-Adının açıklanmasını istemiyor de, onlar onlar anlar.

Nerden di pardon..

Pentagon canım pentagon..

Bizim Yasemin'in kankalarının huyu böyledir.

Değişmez. Adının yazılmasını kat'iyen istemezler. Bir Yasemin bilir.. Son üç beş yıldır, bizim Yasemin iç politika ve satınalmayla ilgilendiğinden kankalarını acayip ihmal etti. Neyse ki, Yasemin'in kankaları kendine eski kanka üssünden yeni kanka edinmeyi akıl etti de sorun aşıldı. Yasemin'in New York, Washinton günlerindeki gibi olmasa da yeniden Ankara'ya seslenmeye başlayan Kankalar para derdinde. Eskiden, çağdaşlık dolu mesajları haber yaptıran, Türkiye'nin eksen ayarına kafa yoran kankalar, şimdi Çin füzesine fena halde öfkelenmiş. Yasemin'in adının açıklanmasını istemeyen Kankalarına göre vay efendim Türkiye neden Çin malı füzeler alırmış.
Çok kızmışlar, çileden çıkmışlar. NATO ülkesi olunca Amerika dururken ne diye gidip elin çekik gözlü malını alır mışız?
Bu adının açıklanmasını istemeyen Yasemin'in kankaları balyoz sanığı olarak yargılanan ve hapis cezasına mahkum edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Fırtına paşa için de konuşmuşlardı.
Sen misin Çinle ortak hava savunma anlaşması imzalayan.
Sen misin, Çin jetlerini Konya Ovası'nda tatbikata davet eden. Bu kritik yakınlaşmanın içinde Ankara ateşten bir tünelden geçerken adının açıklanmasını istemeyen Yasemin'in Kankaları Ankara'yı tehdit ediyordu.

Adının açıklanmasını istemeyen Yasemin'in Kankaları son bir haftadır yeniden tehdit etmeye başladı. Ortak savunma sistemi Patriotlar neyimize yetmiyormuş. Patriyotların yanı başına Çin sistemlerinin kurulması çok sakıncalıymış..

Derken Tuz Gölü'nde gizemli bir deneme haberi araya sıkıştırıldı.

Yasemin ve Kankaları bu deneylerin ne anlama geldiğini bilirler.
15 yıl önce Karadeniz kıyılarında Sinop yakınlarında yapılan deneyler neyse, Tuz Gölü deneyleri de aynı anlamı ve aynı mesajları taşır.
En az Yasemin'in Kankaları kadar gizemli bir deney bu. Çapı, menzili hedefi belli olmayan bir hava savunma füze denemesi kısaca HİSAR demişler.  
Kankalar iki gündür sessiz. Bu sınamaları mı çözmeye çalışıyorlar, yoksa Yasemin'in cep telefonu mu kapalı tam olarak bilemiyoruz.
Fakat bu kış okyanus hattında çetin geçeceğe benziyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.