Yeni sözler söylemek lâzım..

Haziran seçimlerinin ardından Türkiye yakın tarihe damgasını vuran pek çok politikacıyla vedalaşırken TBMM'de ilk kez bir partinin kendini sessiz sedasız yenilediğine tanık olacağız.

2015 seçimlerinde kez bir siyasi parti kendi tüzüğüne koyduğu madde ile yeniliği gelenekselleştiriyor. Türk siyasetinde lider sultası yerine güçlü genel başkanlıkların önünü açan, kendi içinde yeni dengeler kurmayı başaran yenilikçi model AK Parti içinde kurumsallaşma şansı buluyor.

Binlerce genç il başkanlıklarında AK Parti ve Türkiye sınavından geçmeye hazırlanıyor. Yeni kuşak TBMM'de kendini temsil etme şansı bulacak. Bu bile Türk siyaseti açısından bir dönüm noktası. Hala Ilcaklar'dan Cindoruklar'dan, Demireller'lerden medet uman politikacıların bir türlü göremediği geniş yığınların temsil arzusunu AK Parti seçim 2015 öncesi iyi okudu.

İstanbul Gençlik Kolları eski başkanı Erkan Kandemir, tıpkı Metin Külünk gibi teşkilatın içinden gelen bir isim. Sağlık Bakanlığı yardımcılığı görevinden istifa ederek seçim meydanlarına inmeye hazırlananlardan.
1981 doğumlu, Parti içinde özellikle İstanbul'da oldukça seviliyor. İstanbul teşkilatını yarım milyona yaklaşan üye sayısına ulaştırdı. Bu haliyle bile AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Türkiye'nin en büyük sivil gençlik hareketi. Bu devasa organizasyon TBMM'de kendini doğrudan temsil şansı elde etmesi bile gençlerin siyasetteki gücünü göstermesi açısından büyük bir başarı olacaktır.

Muhsin Kızılkaya, Gazeteci yazar. Kürt sorununun doğru analiz edilmesinde son dönemde büyük katkısı oldu. Hakkari doğumlu. PKK terörünün nefret söylemi yerine barışı, birlikte yaşamayı cesur bir dille söylediği için bazı çevreler tarafından aforoz edildi. Hemşehrisi Yılmaz Erdoğan gibi örgütün aşırı uçlarınca sevilmeyen adam hatta hain ilan edildi. BDP-HDP çizgisinin şiddeti kutsayan dilinden uzak üslubu, aydın kimliği hem AK Parti hem de Meclis'e önemli katkılar sağlayacak isimlerden biri.

Ali Demirhan; Avukat ve işadamı. AK Parti tabanından gelme Erzurumlu. 1976 doğumlu. Memleketi'nden aday adaylığını açıkladı. Türkiye onu hukukçu kimliğiyle 17 Aralık darbe girişimi sürecinde Ali Ağoğlu'nun avukatı olarak tanıdı. Oysa Demirhan Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği pro-aktif işadamlarından biri. Yenilikçi çok sayıda projede onun adını görmek mümkün. Türkiye'nin son on yılında büyük önem verdiği Körfez ülkeleriyle ekonomik ilişkileri geliştirmede öncü sayılabilecek bir isim. Seçim bölgesine hem ekonomik hem de siyasi anlamda katkıları olabilecek bir isim. 5 dil bilen Ali Demirhan, turizm alanında başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de başarılı işlere imza attı. Demirhan'ın Meclis'e girmesi sadece Erzurum'a değil, Türkiye için önemli bir kazanç olacak..

Markar Esayan: TBMM 1995 seçimlerinden sonra Türkiye'nin azınlıklarına adeta kapalı kaldı. Cefi Kamhi'den sonra gayri müslim siyasetçiler politikadan elini eteğini çekti. Ermeni, Rum, Yahudi azınlığın içinde Türk siyasetine renk katabilecek çok sayıda isim var. Hırant Dink'in yakın çalışma arkadaşlarından Markar Esayan da AK Parti içinde aday adayı olanlardan. Son çeyrek asırlık ayıbı kapatır mı bilinmez ama Asayan'ın TBMM'de bulunması yeni Türk siyasetini daha da zenginleştirir...

Muaz Ergezen: Ankara'dan aday adaylığını koyan genç isimlerden. Zeki Ergezen'in oğlu. Politika kulislerini iyi takip eden bir isim. Zeki Ergezen gibi sır küpü. Osman Gökçek gibi gözü kara. Milli Eğitim Bakan Müşaviri Necip Fazıl Kurt yeni TBMM'nin renkli isimleri arasında olmaya aday..
Başbakanlık Müşaviri Hasan Albayrak,
Gazeteci Aynur Ayaz
Gazeteci Yusuf Armağan,
İşadamı Hüsnü Kılıç,
Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı Ayhan Erdem,
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi eski Başhekimi Elif Kılıcıkan,
Prof. Dr. Nurselen Toygar,
AK Parti Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Enes Şişman,
Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı,
Trabzonlu işadamı Hasan Beşli,
Muş Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce Yeni TBMM'de yeni Türkiye'ye çok şey katacak isimler olarak öne çıkıyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.