Zengin hacılar israfta, görgüsüzlük ve saygısızlakta sınır tanımıyor


İslam'ın en önemli yükümlülüklerinden biri olan Hac Farizası, adeta dinde sınıf ayrımını Kabe'nin duvarlarına kadar dayandırdı. Görgüsüzlük, israf ve saygısızlığın Kabe manzaraları gökdelenlerde zirve yaptığı yeni nesil hacılar dua ederken, Allah'a yaklaşırken bile deyim yerindeyse 'Dolar saçıyor.'

Bir yanda dinin tavsiye ettiği tevazu, öbür yanda İslam'ın yasakladığı, hoş görmediği israf Kabe'nin çevresinde kendini gösteriyor. İslam dünyası terör, şiddet, vahşet görüntüleri, açlık, kuraklık, iç savaş gibi dünyayı dehşete düşüren göç dalgalarıyla boğuşurken müslüman kimlikli züppeler, 'Hacı' olabilmek için devasa rezidanslarda Allah'ın evine karşı hayasızca yönelip dua etmenin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyor.

İslam alimlerinin yüzlerce yıldır öğütlediği tevazu ve sıradanlık, Zemzem Kule'nin kristal pencerelerinden içeriye adamını atamamış. Çünkü buraya daha çok, islam ülkelerinin kaymağını yiyen zengin işadamları ve onların veliahdları, yağmacı müteahhitler girebiliyor.
Geceleği 600 dolar ile 2 bin 500 dolara kadar varan VIP Hacı konaklamalarında, teslimiyetin yerini parayı bastırıp Hacc'ın ruhuna meydan okunabiliyor.

Hac için yollara dökülen yüzbinlerce müslüman, mübarek beldelerde Allah ve Peygamber aşkına dualar okurken ortaya çıkan tezat gayr-i müslimlerin bile dikkatini çekiyor.

Bir yanda, Kabe'nin etrafında gözyaşlarıyla tavaf eden yüzbinler, diğer yanda zemzem suyu dolu kadehlerle onlara bakarak Allah'ı zikreden zenginler.

MEHMET KOCA'NIN YAZISI İÇİN TIKLAYIN

İslam'ın dışladığı gösteriş, ayrımcılık ve üstünlük iddiası Kabe'nin kalbinin hemen etrafında kendini gösteriyor. Zenginlikleriyle böbürlenen bir avuç gösteriş budalasına hizmet veren, çoğu kraliyet ailesi yakınlarına ait lüks rezidanslar isimleri yolsuzluk ve rüşvet gibi adi suçlara bulaşmış zenginleri ve siyasileri ağırlıyor.

Suud otel işletmecileri konaklayan elit müşterelerinin isimlerini devlet sırrı gibi saklarken, Arafat eteklerinde çadırlarda geceleyen yüzbinlerce Hacı adayı kardeşlik sofralarında kader birliği yapıyor.
Mekke yöneticilerinin müsrif politikaları, pislik içindeki ara sokakların varlığını gizlememten aciz. Bir yanda ara sokaklar pislik ve çöpten gezilemez haldeyken, kadın hacı adaylarının güvenlik problemleri bir türlü çözülemedi. Kurban kesim ve dağıtımını bir türlü çözemeyen Mekkeli yöneticiler son vinç faciasında sorumluları cezalandırmak yerine Ladin Şirketler grubuna yeni inşaat izinleri vermekten çekinmedi.

Kabe'deki Osmanlı mühürlerini söküp atan Bedeviler, diğer İslam topraklarında vahşi katliamlara imza atan IŞİD'ci teröristleri hoşgörüyle destek verirken, kendi topraklarında elit bir zümrenin güvenliği uğruna Kabe'nin duvarlarını her geçen gün fakir Hacı adaylarının Hac farizalarını zorlaştıran yeni yatırımlara imza atıyor. Ecyad Kalesi'ni 'Yıkmıyoruz taşıyoruz' yalanıyla Türk kamuoyuna yalan söylemekte beis görmeyen aynı yöneticiler, ihtişamlı saraylar, ışıltılı kuleler içinde 'Zemzem suyuyla duş alıyorlar' iddialarına bile cevap vermekte zorlanırken, fakir hacıların Zemzem bidonlarına sınırlama koyabiliyorlar..

Hac ve Umre dönemlerinde 'İbadeti ranta çevirmeyi' başaran Arap yatırımcılar, finans çevrelerinde yatırım dahisi olarak görülüyor. 1.5 milyarlık İslam coğrafyasının seçkin zenginlerine, diktatörlerine lüks içinde günahlarından arınma fırsatı sunan Ladin Şirketler Grubu'na, Hristiyan dünyasının ünlü konaklama tesisleri tam destek verirken, kan gölüne çevrilmiş topraklarından kaçan milyonlarca insan komşu ülkelerin topraklarında Cuma namazı hutbesinde 'Kurban kesiminin faziletlerini anlatan' müezzinler de küçük bir katkıda bulunuyor.

Zengin tarım alanları, keşfedilmeyi bekleyen yeni petrol yatakları yeni kral adayları ve onların soytarılarına peşkeş çekileceği günü bekliyor..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.