'16 Temmuz 2016' Bu tarihi kaydedin. İleride çok konuşulacak! 

En başta söyleyelim, 31 Mart 1909 açılan parantez 15 Temmuz'da 2016 kapanmıştır; Abdulhamit Han, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhu şad olsun... 
Zira; bu aziz millet askeri darbelerden çok çekti ve bugün bir kez daha ayağa kalkarak tankların önüne yattı. Vakit demokrasimize sahip çıkma vaktidir. 
15 Temmuz 2016 Türk tarihi açısından bir milat olmuştur. 15 Temmuz'da Türk ordusu içerisinden bir cunta tarafından yapılmak istenen (Korsan) Askeri Darbe girişimi, aziz milletimizin Çanakkale ruhuyla püskürtüldü! Tankların önüne yatarak bugün itibariyle 161'den fazla şehit verilen bu 15 Temmuz, resmi tatil yapılıp, Demokrasi Bayramı olarak kutlanmalıdır.
Askeriye bizim göz bebeğimiz lakin, namluyu halkına çeviren asker hoş görülemez!
İşte, Türk halkının demokrasi nöbeti tuttuğu 15 Temmuz gecesini biz de an be an yaşayarak bu makale ile tarihe şöyle not düştük:

-Saat: 22.00 İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü tek yönlü olarak Jandarma tarafından kesildi.  Televizyonlar, “Bir bomba ihbarına karşı önlem mi!” diye kameralarını çevirirken, ben “Polis varken niçin asker?”  diye aklımı yordum!..

-Saat: 22.30 Ankara’dan bir haber geldi, “Genel Kurmay Başkanlığı’nda hareketlilik var!”
Hemen gözler yetkili bir ağızdan açıklama bekledi! Başbakan telefonla NTV televizyonuna bağlanarak ilk açıklamayı yaptı: “Asker içerisinde bir darbe teşebbüsü var!..”

-Saat: 23.00 Akıncılar Hava Üssü'nden havalanan F16 uçaklar, Ankara üzerinde alçak uçuş yaparak halkına psikolojik baskı uyguladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay, Başbakanlık ve TBMM üzerinde skorski helikopterler uçarak abluka altına aldılar...

-Saat: 23.30 CNN, NTV, Habertürk, TGRT televizyonları canlı yayına geçerek sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdular...

-Saat: 24.00 AKPARTİ İstanbul il Başkanı CNN televizyonu canlı yayına bağlanarak, il başkanlığının askerler tarafından basıldığını fakat kendilerinin direndiklerini söyleyerek  halka, ilk o, “Sokağa inin!..” dedi.

-Saat: 24.30’de CNN televizyonuna bağlanan İstanbul Valisi askeri kısa bir açıklamanın ardından 1.Ordu Komutanı Ülker Dündar’ın yanında olduğunu söyleyerek onu telefona verdi. Dündar: “Bu askeri darbe TSK’da emir komuta zinciri içinde değildir” demesiyle, halkın yüreğine su serpildi.

-Saat: 01.00 CNN’ye Cumhurbaşkanı cep telefonu ile canlı görüntülü bağlanarak, ”Meydanlara inin!..” dedi ve halkı demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

-Saat: 01.30 Darbeci askerler TRT’yi basarak "... Sulh Konseyince yönetime el konmuştur" diyerek farbe anonsu yaptı.
- İstanbul’da halk sokağa inmeye başladı. Halk, ilk olarak Vatan Caddesi’ndeki tankların önünü kesti ve Boğaziçi Köprüsü'ne, TRT İstanbul stüdyolarına yürüdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne halk akın etti ve oraya inmek isteyen askeri helikopteri püskürttü.
- Ankara’da ise, darbeci askerlerin bastığı Özel Harekât Polisi dairesinde çatışma çıktığı haberi geldi. 

-Saat:02.00 Özel TV’lerin canlı yayınları sayesinde ve mevcut hükümet, halk ve polis ortak akıl oluşturarak sevk ve idare yapmaya başladı. Yine 1.kuvvet olduğunu gösteren Türk Medyası,  adeta bir itfaiye gibi darbeyi söndürmeye çalışıyordu.

-Saat:02.30 - Cumhurbaşkanı güvenlik amacıyla bulunduğu yerden (Marmaris) İstanbul’a hava yolu ile hareket etti.

-Saat:03.00 Diyanet İşleri Başkanlığı, hemen müftülüklere verdiği talimatla, Türkiye’deki tüm camii minarelerinden sâlâ ve Kur’an okunmaya başlandı.

-Saat:03.30 Genelkurmay Başkanı rehin alınarak Akıncılar Hava Üssü’ne götürüldüğü haberi geldi.
- Atatürk Hava Limanı’na inen Cumhurbaşkanı mahsur kaldı ve sürekli yaptığı canlı yayınlarla “Ölmek var dönmek yok! Milli iradeye sahip çıkın…” çağrısı halkı diri tuttu.
    
-Saat: 04.00 itibarı ile 3.Kolordu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı ve 3.Kolordu Komutanı başta olmak üzere, canlı yayına bağlanan komutanlar sayesinde darbe girişiminin korsan olduğu ve çözülmeye başladı.

-Saat: 04.30 Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığı polise darbecilerin tutuklanması yönünde talimat verdi.

-Saat: 05.00 itibarı ile İstanbul’da halk tüm tankların önünü keserek darbeci askerleri durdurdu. özel harekat Polisleri tanklara ve silahlara el koydu. Çatışmalar çıktı ve ne yazık ki sivil halktan şehitler verilmeye başlandı.

-Saat:05.30 Ankara’da TBMM’de grup başkan vekilleri toplantı yaparak darbeye karşı açıklama yaparken, darbeci askerler tarafından helikopterlerden tepelerine bombalar atıldı.

-Saat: 06.00 Korsan darbenin merkez üstü Akıncılar Hava Üssü’nden havalanan  F 16’lar; TÜRKSAT, TBMM, Külliye ve Cumhurbaşkanının Marmaris’teki evi bombaladığı haberi geldi.

-Saat:06.30 F 16'lar, Atatürk Hava Limanı Üstü'nden alçak uçuş yapmasıyla İstanbul ve tüm Marmara bölgesinde suni deprem oluşturarak halkı korkuttular evlerimizin kapıları sallandı!..

-Saat: 07.00 Ankara ve İstanbul’da sokağa inen halkın direnci ve sağduyusu, Özel Harekât Polisi’nin soğukkanlı ama profesyonelce darbeci askerlere karşı operasyonlara başladı.

-Saat:07.30 saati itibarı ile önce 1.Ordu Komutanı'nın Genelkurmay Başkan Vekili olarak atanması ve onun verdiği talimatlarla diken üstündeki diğer asker kışlada kaldı.

-Saat:08.00 Ankara'da Özel Harekat  Dairesine yapılan operasyonla rehin alınan Genelkurmay Başkanı darbecilerin elinden kurtarıldı.

-Saat:08.30 itibariyle, devletin resmi makamlarınca “Bir cunta tarafından yapılmak istenen askeri darbe önlenmiştir…” açıklaması geldi.
Sonuç olarak:
Allah’ın yardımıyla; 1-Medya, 2-Halk, 3 Özel Harekât Polisleri ve 4-Cumhurbaşkanı'nın dik duruşu sayesinde son darbede önlenmiştir.
Namluyu halkının üzerine çeviren askeri cuntanın darbesi başarısız kılın.
Zira Gazi Meclisini bombalamış olsalar dahi Türkiye, Mısır vb. bir ülke değil, bu toprakları kanlarıyla sulayan asil ve büyük bir milletti...

Korsan darbenin ilk bilançosu: 161 sivil ve polis şehit,  1441 yaralı; 104 darbeci öldürüldü, 2839 subay asker gözaltına alındı. Düşürülen helikopterler, maddi zararlar… Türk tarihinde ilk defa Askerle polis çatıştı(rıldı)!..
Ve Yunanistan'a helikopterle kaçmak zorunda kalan darbeciler...

İki sene önceki bir makalemde "Küresel güçlerin başlattığı Büyük Ortadoğu Projesi'nde dizayn sırasının bir gün Türkiye'ye de geleceğini" yazarak, dikkat çekmiştik!.. İşte, o gün bugündür. Fakat Aziz Türk Milleti’mizin tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği aklıselimle verdiği mücadele, darbecileri başarısız kılmıştır. Dolayısıyla Batı ile terör örgütleri ellerini ovuştururken Türk Milleti demokrasisine sahip çıkmıştır.

15.07.2016 tarihi Türk demokrasisi ve dünya tarihi açısından bir milattır. Bu Cuma gecesi ay yıldızlı bayrakla demokrasi ye sahip çıkan asil Türk Milletine selam olsun. Özellikle canla başla yayın yapan Türk medyasının cesur gazeteci meslektaşlarımızı kutluyorum.
Eşiyle, çocuğuyla sokağa inerek tankların önüne yatıp demokrasi nöbeti tutarken, ha bir de, o gece; 
Makarna kuyruğuna girenler, marketleri boşaltanlar, bankamatiklere koşanlar vardı!.. 
Siyasi görüşünüz, eleştiriniz ne olursa olsun; demokrasi herkese lazımdır ve sahip çıkılmalıdır.
Büyük bir bela def edilmişti. Aziz milletimize geçmiş olsun…
15 Temmuz Demokrasi Bayramıdır, şimdiden kutlu olsun…
15 Temmuz gecesinde demokrasi nöbeti tutanların ileride çocuklarına anlatak çok şeyleri olacak, bunları not edin...

TBMM yi bombalayacak kadar halkınının üzerine tank sürecek kadar gözü dönmüş bu darbe girişiminde yaşananlardan ders çıkartarak, endazeyi de kaçırmadan gerekli tedbirler alınmalı. Bir daha bu tür teşebbüslerde bulunulmayacak şekilde kamunun ilgili kurumlartında Batı'daki  gibi liyakat sistem yeniden tesis edilmelidir.
Soğukkanlılıkla, eksik ve zafiyetlerin giderilmesiyle demokrasimiz daha güçlenerek yoluna devam edecektir.
“Size şer gibi gözüken hayra alamettir”. Demokrasi nöbetine devam... Şehitlerimize rahmet ve minnetle…
#YaşayarakYazıyoruz