5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ






CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı.
5 Ekim 1966 yılından itibaren her yıl 5 Ekim tarihini Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini vurguladı.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olan Köktürk, hükümetin 4+4+4 yasasıyla ilgili olarak da şöyle dedi:
“ILO ile UNESCO’nun öğretmenlerin toplumsal statülerine ilişkin ortak belgeyi kabul ettiği, 5 Ekim 1966 tarihinden beri her yıl “5 Ekim” “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin Dünya Öğretmenler Gününü yürekten kutluyoruz. Toplumsal geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşama hazırlanmasında büyük emeği geçen öğretmenlerimize hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir. Ne yazık ki, son yıllarda öğretmenlik mesleğinin özlük hakları başta olmak üzere eğitim sistemimizin sorunları gittikçe artmaktadır. Geçen yıl, eğitime taraf olan tüm sendika ve kuruluşların itirazına karşın yasalaştırılan 4+4+4 yasası bu sorunların katlanarak büyümesine yol açmıştır. AK Parti iktidarının ideolojik hedefleri doğrultusunda toplum biçimlendirilmek için çıkardığı 4+4+4 Yasası ile eğitim sorunlarımızın çözülmesi mümkün değildir. 4+4+4 Yasası sonucunda ortaya çıkan; sınıf, derslik, öğretmen sorunu büyük sıkıntılar yaratmış, Bakanlık kimi uygulamalarda değişiklik yapmak zorunda kalmıştır. Bu değişiklikler yeterli değildir. Öğretmenlerimize insanca yaşayabilecekleri çalışma ve yaşama koşulları hiç duraksamadan kısa sürede sağlanmalı, başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır bir düzeye getirilmeli, tüm dünyada olduğu gibi hak ettikleri ilgi, saygı, sağlık güvencesi, sosyal haklar tam olarak sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerimle, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ülkemizin geleceğini aydınlatma savaşımı veren tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.