500 METRELİK BAYRAĞIN ALTINDA 10 BİN KİŞİ ANDIMIZI OKUDU

Büyükçekmece’de yaklaşık 10 bin kişi, 500 metrelik Türk bayrağı ile yürüyüş yaptı.

29 Ekim 2013 Salı 00:00
500 METRELİK BAYRAĞIN ALTINDA 10 BİN KİŞİ ANDIMIZI OKUDU






Büyükçekmece’de yaklaşık 10 bin kişi, 500 metrelik Türk bayrağı ile yürüyüş yaptı. Kalabalığın hep bir ağızdan ‘Andımız’ı okuması dikkat çekti.
Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ renkli görüntülere sahne oldu. Mimaroba Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyeşe 7’den 70’e herkes katıldı.
Yürüyüş öncesi küçük bir kız çocuğunun okuduğu andımızı yaklaşık 10 bin kişi tekrar etti. Kalabalığın andımızı okuması renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüşe 500 metrelik Türk bayrağı da renk kattı. Metrelerce uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan Büyükçekmeceliler zaman zaman slogan atmayı ihmal etmedi. Yürüyüşte, Türk bayraklarının yanı sıra Atatürk posterleri de yer aldı.
7’den 70’e tüm kesimlerden vatandaşların katıldığı yürüyüşte bebekler dikkat çekti. Anneleri ile yürüyüşe katılan bebeklere vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Bazı sokak köpekleri de yürüyüş yapanların arasına katılınca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yürüyüşe Büyekçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin de katıldı. Salzburg’da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Meclisi’nde Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, programa katılamadı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.