70 YILLIK TERZİ MESLEĞİNE VEDA ETTİ

Tekirdağ’da 70 yıldır terzicilik yapan 81 yaşındaki 4 çocuk babası Nazmi Yel, dükkanına astığı yazıyla terzilik mesleğine veda etti.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
70 YILLIK TERZİ MESLEĞİNE VEDA ETTİ






Tekirdağ’da 70 yıldır terzicilik yapan 81 yaşındaki 4 çocuk babası Nazmi Yel, dükkanına astığı yazıyla terzilik mesleğine veda etti. 4 çocuğunu terzilik sayesinde üniversite okutan Yel, dükkanından hatıra olarak da 50 yıldır üzerinde oturduğu sandalyeyi aldı.
Tekirdağ Çiftlikönü Mahallesi’nde 70 yıldır terzilik mesleğini yapan 81 yaşındaki 4 çocuk babası Nazmi Yel, mesleğine veda etti. Tekirdağ Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel’in babası Nazmi Yel, dükkanının camına ise “70 yıllık terzilik mesleğime son veriyorum. Tüm müşterilerimden hakkını helal etmesini istiyorum.” diye bir mesaj yazdı.
Mesleği sayesinde ailesini geçindirdiğini ifade eden Yel, “4 çocuğumu okutup meslek sahibi yaptım. Gözyaşları arasında dükkanımı kapattım. Bu dükkan sayesinde geçimimi sağladım. Vefalı bir mesleğim vardı. Tüm Tekirdağ halkında hakkını helal etmesini diliyorum. Allah’ım tüm ümmetimize helal rızıklar versin. Ben çocuklarımı helal rızıklarla büyüttüm.” dedi.
Aynı zamanda da Tekirdağ’ın yaşayan en eski esnaflarından biri olan Yel’in dükkanına yazdığı mesajı sevenlerini gözyaşlarına boğdu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.