ADANA ŞEHİR STADI İNŞAATINA ŞANTİYE ENGELİ

Adana Şehir Stadyumu inşaatına başlanabilmesi için, Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinin kaldırılmasının beklendiği bildirildi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ADANA ŞEHİR STADI İNŞAATINA ŞANTİYE ENGELİ






Adana Şehir Stadyumu inşaatına başlanabilmesi için, Büyükşehir Belediyesi’ne ait asfalt şantiyesinin kaldırılmasının beklendiği bildirildi.
Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, proje çalışmaları bitirilerek 20 Nisan 2013 tarihinde ihalesi tamamlanan ve merkez Sarıçam ilçesi Balcalı mevkisindeki 118 bin metrekarelik alanda yapılacak olan 33 bin kişilik Adana Şehir Stadyumu, inşaat aşamasına geldi.
Adana Valiliği Milli Emlak Daire Başkanlığı’nca yer tahsisinin yapılması, imar tadilatlarının tamamlanması ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca hafriyat ihalesinin yapılmasının ardından, Adana Şehir Stadyumu inşaatına başlanmasının önündeki tek engel olan asfalt şantiyesinin kaldırılması için, Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli yazılı uyarı yapıldı.
ALTERNATİF ŞANTİYE ALANI TAHSİS EDİLDİ
Şehir stadyumunun yapılacağı alandan kaldırılması talep edilen asfalt şantiyesi için alternatif yer olarak Milli Emlak Daire Başkanlığı’nca, Yüreğir ilçesi Misis, Yakapınar, Göztepe mevkisinde bulunan 61 bin metrekarelik alan tahsis edildi.
106 milyon 950 bin TL ihale bedeli ile 19 Eylül 2013 tarihinde imzalan ve 23 Eylül 2013 tarihinde yer teslimi yapılan ve zemin etütleri yapılan stadyum inşaatına başlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne ait şantiyenin bir an önce kaldırılması gerekiyor.
Sarıçam ilçe sınırları içerisinde inşa edilecek 33 bin seyirci kapasiteli modern görünümlü ve uluslararası standartlardaki stadın yanında, 7 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, 2 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, sporcu sağlık merkezi binası, 8 kulvarlı atletizm sahası, doğal çim yüzeyli futbol sahası, müstakil antrenman salonları, gençlik merkezi binası ve 8 daireli bir lojman, Adanalı sporseverlerin hizmetine sunulacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.